Energiamessujen opiskelijatapahtuma keräsi Tampereelle 250 osallistujaa

Suuressa Rekrytentissä keskusteltiin yritysten osaamistarpeista ja rekrytoinnista Energiateollisuuden jäsenyrityksissä.

Energiateollisuus ry ja ExpoMark Oy järjestivät yritysten ja osaajien kohtaamispaikan Energiamessuille. Paikalla oli lähes 250 alan opiskelijaa eri puolilta Suomea tutustumassa työnantajiin ja verkostoitumassa sekä keskenään että yritysten kanssa. Monella osallistujalla oli kokemusta energia-alalla työskentelystä, ja vielä useampi oli parhaillaan hakemassa alalta töitä.

Suuren rekrytentin juonsi aTalent Recruiting Oy:n toimitusjohtaja Niklas Huotari, nuorten ammattilaisten työelämätoiveiden asiantuntija. Tentin keskustelijat edustivat kattavasti Energiateollisuuden jäsenyrityksiä ja heidän HR-johtoaan. Keskustelunaiheet vaihtelivat rekrytointiprosesseista opinnäytetöihin ja CV-vinkeistä yritysten liikuntakerhoihin.

Keskustelijat olivat yksimielisiä tulevaisuuden tärkeimmistä työelämätaidoista, joita ovat positiivinen asenne, oppimiskyky ja -halu, kyky sopeutua muutokseen, asiakasymmärrys sekä viestintä- ja vuorovaikutustaidot. ”Insinöörikään ei voi tehdä enää työtään yksin omassa kopissaan”, totesi Fennovoiman Aarni.

Juontaja haastoi yrityksiä milleniaalien johtamisesta, mitä aTalent on tutkinut Rekrytointitutkimuksessaan. 40 vuoden työurasta jaettavat kultakellot ovat menneisyyden jäänteitä, eikä uusi sukupolvi niitä tavoittele. Motivointiin on löydettävä uudet keinot. ”Nyt on työntekijän markkinat. Parhaimmillaan työnhakija voi haastatella viittä yritystä ja valita niistä itselleen sopivimman työnantajan, eikä niin, että yritykset haastattelevat hakijoita”, vinkkasi Huotari.

Juontaja Niklas Huotari CEO, aTalent Recruiting Oy sekä Maija Vuorimies, henkilöstöpäällikkö, Caruna Oy; Kirsi Sundstedt, HR Development Manager, Tampereen Sähkölaitos Oy; Sonja Heiskanen, henkilöstöpäällikkö, Fingrid Oyj ja Päivikki Aarni, HRD Manager, Fennovoima Oy


Teksti: Maiju Korhonen

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5