Projekti-insinööri

Antti Projekti-insinööri, Pohjolan Voima Oy, Helsinki

Antti, Projekti-insinööri

Alan osaajan työpaikka uudella paikkakunnalla

Olin kesätöissä ensimmäistä kertaa energia-alalla Pohjolan Voiman Seinäjoen voimalaitoksella heti ensimmäisenä kesänä opiskeluiden aloittamisen jälkeen. Kolme kesää työskentelin Loviisan voimalaitoksella. Jatkoin samassa työpaikassa suoraan diplomityön merkeissä. Kun diplomityö saatiin kansiin, jäin pariksi vuodeksi Loviisaan projektitehtäviin. Loviisasta päätin lähteä vakinaiseen paikkaan Teollisuuden Voiman voimalaitokselle Olkiluotoon. Olkiluodosta minut ajoi Helsinkiin perhe-elämä, joten pyrin ja pääsinkin Pohjolan Voimalle töihin projekti-insinööriksi.

Mitä kuuluu tavalliseen työpäivääsi?

Tässä tehtävässä olenkin viihtynyt jo useamman vuoden. Työt sisältävät pääasiassa hankkeiden kannattavuuslaskentaa mutta eteen on tullut monipuolisesti myös kaikenlaisia muita toimeksiantoja aina toteutusprojektin johtotehtävistä voimalaitoksen mallinnuksiin asti. Työt ovat olleet mielenkiintoisia ja haastavia ja olen onnekseni saanut olla mukana hyvässä ja asiantuntevassa ryhmässä, jossa on mukavaa ja antoisaa työskennellä ja kaikkiin ongelmiin on aina löytynyt ratkaisu.

Mitä työnantajassasi arvostat erityisesti?

Arvostan työnantajassa sitä, että joustoa löytyy molempiin suuntiin. Jos töissä on kiire, voin tehdä pidempää päivää, mutta jos minulla on vapaalle tarvetta ja työt antavat myöden, voin pitää vapaita suhteellisen helposti.

 • Koulutus Suomessa kartalla

  Tutustu energia-alan koulutukseen Suomen kartalla. Kartalta löydät oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteystiedot.

 • Miksi opiskella
  energiatekniikkaa
  yliopistossa?

  Aalto yliopiston opiskelijat kertovat,
  miksi kannattaa opiskella energiatekniikkaa ja
  mitä odotuksia heillä on työelämältä.

  Lue lisää