Controller

Mirja Tähtinen, 28, diplomi-insinööri, controller

Controller

”Tulin Helsingin Energiaan vuonna 2006 tekemään diplomityötä ympäristöasioiden integroimisesta toimintaan. Sen jälkeen jatkoin ympäristöasiantuntijana kevääseen 2009 asti. Nyt toimin controllerina. On hienoa, että täällä annetaan mahdollisuus hakea uudenlaista osaamista. Talon arvo ”Taito ja rohkeus menestyä” pitää täällä todella paikkansa. Koulutusmyönteinen ote ei tarkoita vain kurssitusta – taitoja pääsee hyödyntämään käytännössä.

Nyt syksyllä olen mukana budjetointi- ja strategiatyössä. Muita tehtävään kuuluvia osa-alueita ovat mm. mittaristot, palvelusopimukset, osavuosikatsaukset ja liiketoiminnan kehittäminen. Nyt controllerina jokainen uusi työtehtävä on minulle haaste: teen kolmen vuoden jälkeen taas kaikkea ensimmäistä kertaa, mikä on kiva juttu!

Helsingin Energia on tosi joustava työnantaja työaikajärjestelyistä lähtien. Meillä on pitkät lomat, mahdollisuus vaihteluun ja oppimiseen. Erityisen ylpeä olen siitä, että pystymme vaikuttamaan yhteiskunnallisesti tehokkaalla ja ympäristöystävällisellä energiantuotannolla. Teemme pitkäjänteistä kehitystyötä. Haluan työskennellä firmassa, jonka toiminta on sekä taloudellisesti että ympäristöllisesti vastuullista ja eettisesti hyväksyttävää.”

Controlleriksi voi valmistua esim. yliopistosta kauppa-tieteellisestä tiede-kunnasta, jossa voi lukea laskentatoimea (mm. Helsinki, Turku, Vaasa, Jyväskylä, Tampere, Oulu, Lappeenranta).

Anne-Mari
Controller, Pohjolan Voima Oy, Helsinki

Anne-Mari, Controller

Harjoittelun kautta töihin

Aloitin vuonna 2009 kesätyöntekijänä Vaasassa taloushallinnon tehtävissä palvelukeskus Powestissa. Seuraavana kesänä muutin Helsinkiin ja pääsin jatkamaan taloushallinnon kesätöitä Helsingissä. Kesän jälkeen jatkoin gradun teon ohella reskontrien ja maksuliikenteen hoitajana Powestissa, kunnes sain kuulla Pohjolan Voimassa avautuvasta controllerin äitiyslomasijaisuudesta. Kävin haastateltavana ja sain sijaisuuden, jota ennen ehdin myös tehdä graduni valmiiksi ja valmistua. Olen nyt ensimmäisessä valmistumisen jälkeisessä kunnon työpaikassa.

Mitä kuuluu tavalliseen työpäivääsi?

Työpäiväni vaihtelevat kuukauden ajankohdan mukaan. Kuukauden alussa raportoin ja työstän yhtiön lukuja eteenpäin sekä olen mukana konsernilaskennassa. Muina aikoina teen vähemmän kiireellisempää raportointia, hoidan laskutusmääräyksiä, opiskelen lisää esimerkiksi konsernilaskentaa sekä teen muita satunnaisia tehtäviä ja projekteja. Työpäiväni koostuu pääosin erilaisesta raportoinnista ja lukujen tarkastelusta.

Millainen työyhteisösi on?

Työyhteisöni on mielestäni kannustava ja ilmapiiri on välitön. On innostavaa työskennellä rautaisten ammattilaisten kanssa. Tällaisessa ympäristössä ei voi olla ottamatta oppia oikeilta asiantuntijoilta!

Mitä työnantajassasi arvostat erityisesti?

Vaikka olen ollut vasta vähän aikaa konsernissa, olen saanut mielenkiintoisia tehtäviä ja saanut näkemystä eri työnkuvista. Pohjolan Voimassa arvostan mahdollisuutta kehittää omia taitoja, siirtyä ja edistyä työtehtävissä. Konsernissa on monia erilaisia tehtäviä. Mielestäni koulutukseen ja hyvinvointiin panostetaan Pohjolan Voimassa. Arvostan myös työntekijöiden sitoutumista ja Pohjolan Voiman luotettavuutta työnantajana, siksi Pohjolan Voiman arvoihin on helppo sitoutua.

Ilkan blogi

August 23, 2017
Hei, Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen,Lue lisää...

Rikun Blogi

July 19, 2017
Olen Riku Salmivaara, 25, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Kotoisin olen Lahdesta ja nykyään asun yliopistokampuksella Espoon Otaniemessä. Tarkkaan ottaen olen itse asiassa palannut alkuperäiseen kotikuntaani, koska olen syntynyt Espoossa, mutta olin kaksivuotias perheeni muuttaessa Lahteen, joten lapsuusmuistoja Espoosta minulla ei varsinaisesti ole. Energia-alalle päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Lukiossa olin pitkään epävarma, mihin haluaisin jatkaa sieltä, koska olin kiinnostunut monesta eri aihealueesta, mutta opintojen edetessä teknillinen ala alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta. Matemaattiset aineet ovat aina sujuneetLue lisää...

Arton Blogi

July 11, 2017
Hei, olen Arto Latvala Aalto-yliopiston energiatekniikan maisteriopiskelija. Jos olet lukenut tämän blogin aikaisempia kirjoituksia, olet saattanut huomioida henkilöiden suoraviivaisen opiskelupolun. Minun opiskeluni kokonaisuus koostuu hieman vähemmän suoraviivaisesta etenemisestä. Toisen asteen koulutus on ammattikoulusta, oppisopimuskoulutus Ruukin teollisuusoppilaitoksesta ja alempi korkeakoulututkinto Oulun ammattikorkeakoulusta. Toisin sanoen kolme koulutusta ennen yliopistoa. Huomaa siis, että ammattikoulu ei estä pääsyäsi yliopistoon, sekä sen että ammattikorkeasta Yliopistoon siirryttäessä pääset suoraan maisteritutkintoon. Olen ollut töissä voimalaitoksella jo ammattikoulun jälkeen ja sitä kautta minulleLue lisää...
Page 1 of 71234567