Kaukolämmön käyttöpäällikkö

Kaukolämmön käyttöpäällikkö
Ari Ikonen

“Työurani Kuopion Energialla alkoi vuonna 2001, kun minut valittiin avoinna olevaan verkkoinsinöörin toimeen. Taustalla oli putkiasentajan ja LVI-insinöörin tutkinnot. Valintaani vauhditti varmasti aikaisempi, puolen vuoden mittainen kaukolämmön käyttömestarin vuorotteluvapaan sijaisuus. Töiden ohella jatkoin myös opintojani ja sain ympäristötekniikan insinöörin paperit vuonna 2002.

Käyttömestarin tuurauksen jälkeen työskentelin kolme vuotta kaukolämpöverkon rakentamisen valvontatehtävissä. Se antoi hyvän pohjan nykyiseen tehtävääni: olen toiminut reilut neljä vuotta kaukolämmön käyttöpäällikkönä.

Käyttöpäällikön tehtäviin kuuluu kaukolämpöverkoston ja siihen liitettyjen lämpökeskusten ja pumppaamoiden käyttö ja kunnossapito. Työhön sisältyy myös monenlaista raportointia sekä osaston ympäristöasiat, esimerkkinä ympäristöluvat ja päästökauppa.

Kuopion Energia on työnantajana antanut minulle haasteellisen työkentän. Olen päässyt toteuttamaan oppimiani asioita, jotka olen tähän mennessä tallentanut omalle ”kovalevylleni”. Käyttöpäällikkönä toimin käyttö- ja kunnossapitotiimissä, jossa on noin 20 rautaista ammattilaista. Näen oman tiimini työkentän myös tulevaisuudessa haastavana ja entistäkin tärkeämpänä, koska pääpaino uuden rakentamisesta siirtynee yhä enemmän vanhan kunnostamiseen ja ylläpitoon.

Tiukentuneet ympäristönormit ja muut lämmöntuotantoon kuuluvat velvoitteet aiheuttavat myös sen, etten voi jäädä makaamaan laakereillani. Ammattitaitoa pitää pystyä jatkuvasti kehittämään. Työnantaja on tukenut ja antanut hyvät mahdollisuudet ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen.”

Ilkan blogi

August 23, 2017
Hei, Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen,Lue lisää...

Rikun Blogi

July 19, 2017
Olen Riku Salmivaara, 25, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Kotoisin olen Lahdesta ja nykyään asun yliopistokampuksella Espoon Otaniemessä. Tarkkaan ottaen olen itse asiassa palannut alkuperäiseen kotikuntaani, koska olen syntynyt Espoossa, mutta olin kaksivuotias perheeni muuttaessa Lahteen, joten lapsuusmuistoja Espoosta minulla ei varsinaisesti ole. Energia-alalle päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Lukiossa olin pitkään epävarma, mihin haluaisin jatkaa sieltä, koska olin kiinnostunut monesta eri aihealueesta, mutta opintojen edetessä teknillinen ala alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta. Matemaattiset aineet ovat aina sujuneetLue lisää...

Arton Blogi

July 11, 2017
Hei, olen Arto Latvala Aalto-yliopiston energiatekniikan maisteriopiskelija. Jos olet lukenut tämän blogin aikaisempia kirjoituksia, olet saattanut huomioida henkilöiden suoraviivaisen opiskelupolun. Minun opiskeluni kokonaisuus koostuu hieman vähemmän suoraviivaisesta etenemisestä. Toisen asteen koulutus on ammattikoulusta, oppisopimuskoulutus Ruukin teollisuusoppilaitoksesta ja alempi korkeakoulututkinto Oulun ammattikorkeakoulusta. Toisin sanoen kolme koulutusta ennen yliopistoa. Huomaa siis, että ammattikoulu ei estä pääsyäsi yliopistoon, sekä sen että ammattikorkeasta Yliopistoon siirryttäessä pääset suoraan maisteritutkintoon. Olen ollut töissä voimalaitoksella jo ammattikoulun jälkeen ja sitä kautta minulleLue lisää...
Page 1 of 71234567