Markkina-analyytikko

MYYNTI JA MARKKINOINTI

markkina-analyytikko

Kuka olet: Anne Särkilahti
Ikä: 32 vuotta
Ammatti: Manager, Mid-term Market Analysis
Työpaikka: Fortum Portfolio Management and Trading

Harrastukset: Urheilu, espanjan ja venäjän opiskelu
Mielimusiikkiasi on: Radio Helsinki

Koulutus: Olen valmistunut fyysikoksi Teknillisestä korkeakoulusta sekä rahoitusekonomiksi Hankenilta. Fortumissa olen työskennellyt valmistumiseni jälkeen.

Tärkeimmät työtehtävät: Vedän analyytikkotiimiä. Analyytikot seuraavat mitä pohjoismaisella sähkömarkkinalla tapahtuu (miten polttoaineiden hinnat muuttuvat, rakennetaanko uusia voimalaitoksia, miten sähkö liikkuu eri maiden välillä jne.) ja arvioivat miten muutokset vaikuttavat sähkönhintaennusteeseemme. Hintaennustetta käytetään mm. tehtäessä päätöksiä siitä, millä tavoin Fortumin voimalaitoksissa tuotetaan sähköä. Tiimin vetäminen puolestaan edellyttää tiimin työskentelyn jatkuvaa kehittämistä. Lisäksi minulla on vastuu siitä, että työmme tulokset viestitään koko konsernille.

Työn hyvät puolet: Mahdollisuus vaikuttaa oman yksikön ja koko konsernin päätöksentekoon. Työssäni olen aitiopaikalla seuraamassa Euroopan sähkö-, päästö- sekä polttoainemarkkinoiden kehittymistä. Ongelmana onkin, että kaikkia hyviä ideoita ei vain ehdi toteuttaa!

Millaisena pidät palkkaasi: Energia-alan palkat ovat varmasti aivan kilpailukykyiset muiden alojen palkkatasoon verrattuna.

Tulevaisuuden näkymät: Tässä työssä pystyy ja pitääkin oppia jatkuvasti uutta – ei ainoastaan suoraan sähkömarkkinoihin liittyvistä asioista, vaan myös niihin liittyvistä muista hyödykemarkkinoista. Isossa konsernissa on paljon jatkokoulutusmahdollisuuksia – osallistumme aktiivisesti kursseille ja konferensseihin. Myös työtehtävien vaihto on dynaamisessa yksikössämme mahdollista.

Mottosi: Töissä pitää olla kivaa, mutta vapaa-aikana vielä kivempaa!

Muita myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia:

 • tuotepäällikkö
 • myyntisihteeri
 • myynti-insinööri
 • myyntipäällikkö
 • markkinointi-insinööri
 • markkinointipäällikkö
 • markkinointikoordinaattori
 • meklari
 • tiedotuspäällikkö
 • viestintäpäällikkö
 • myyntiliiketoiminnan johtaja
 • myyntineuvottelija
 • analyytikko
 • salkunhoitaja
 • pr-päällikkö

Ilkan blogi

August 23, 2017
Hei, Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen,Lue lisää...

Rikun Blogi

July 19, 2017
Olen Riku Salmivaara, 25, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Kotoisin olen Lahdesta ja nykyään asun yliopistokampuksella Espoon Otaniemessä. Tarkkaan ottaen olen itse asiassa palannut alkuperäiseen kotikuntaani, koska olen syntynyt Espoossa, mutta olin kaksivuotias perheeni muuttaessa Lahteen, joten lapsuusmuistoja Espoosta minulla ei varsinaisesti ole. Energia-alalle päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Lukiossa olin pitkään epävarma, mihin haluaisin jatkaa sieltä, koska olin kiinnostunut monesta eri aihealueesta, mutta opintojen edetessä teknillinen ala alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta. Matemaattiset aineet ovat aina sujuneetLue lisää...

Arton Blogi

July 11, 2017
Hei, olen Arto Latvala Aalto-yliopiston energiatekniikan maisteriopiskelija. Jos olet lukenut tämän blogin aikaisempia kirjoituksia, olet saattanut huomioida henkilöiden suoraviivaisen opiskelupolun. Minun opiskeluni kokonaisuus koostuu hieman vähemmän suoraviivaisesta etenemisestä. Toisen asteen koulutus on ammattikoulusta, oppisopimuskoulutus Ruukin teollisuusoppilaitoksesta ja alempi korkeakoulututkinto Oulun ammattikorkeakoulusta. Toisin sanoen kolme koulutusta ennen yliopistoa. Huomaa siis, että ammattikoulu ei estä pääsyäsi yliopistoon, sekä sen että ammattikorkeasta Yliopistoon siirryttäessä pääset suoraan maisteritutkintoon. Olen ollut töissä voimalaitoksella jo ammattikoulun jälkeen ja sitä kautta minulleLue lisää...
Page 1 of 71234567