Jakeluverkkoasentaja

Samuli

Nimi: Samuli Leppänen
Ikä: 19
Oppilaitos: Pohjois-Karjalan ammattiopisto, Joensuu
Koulutusohjelma: Tekniikka ja kulttuuri
Tutkintonimike: Sähköalan perustutkinto, sähköasentaja

Työssäoppimispaikka ja kaupunki: Voimatel Oy, Joensuu

Tärkeimmät työtehtävät: Jakeluverkkoasentaja. Työtehtäviin kuului pääasiassa jakeluverkkojen rakentaminen ja kunnossapito.

Mitä kautta päädyit energia-alalle ja Voimatel Oy:lle: Kuulin yrityksestä ensimmäisen kerran kun tilasimme työmaakeskuksien kunnostuksen ammattikoululta ja olin tässä ryhmässä, joka kunnosti keskukset.
Seuraavana kesänä olin töissä toisessa yrityksessä samalla alalla.
Sitten seuraavan kesän työharjoitteluun päätin hakea Voimatelille.

Työssäoppimisjakson hyvät puolet: Työkaverit ottivat hyvin vastaan ja kouluttivat sekä antoivat oikeasti tehdä töitä, ettei homma mennyt vierestä katsomiseksi.

Miten kehityin työssäoppimisjaksona: Uusia asioita tuli paljon, sillä kokemus jakeluverkkotöihin oli vähäinen. Koulussa näitä asioita käsitellään vähän tai ei juuri ollenkaan. Työtehtäviäni olivat mm. seuraavat:

• maakaapelijatkot ja -päätteet 0,4 ja 20 kV, myös sekajatkot ja päätteet vanhoihin kaapelityyppeihin kuten APYAKMM ja PYLKVJ
• verkon käyttötehtävät

• muuntamoiden rakentaminen

• kaapelien asennus

• käyttöönottotarkastukset ja -mittaukset

• asiakaspalvelutyöt

• jne.

Työssäoppimisjaksossa haasteellista oli:
• Uusien asioiden omaksuminen ja kaupunkiverkkojen ominaispiirteet.

• Kokemus alkuun vähäinen, mutta työmotivaatio on kova ja täten ei halua vain katsoa vierestä.

Mitä hyötyä työssäoppimisjaksosta oli:
• Sai hyvän kontaktin Voimateliin ja tämä johti työsuhteeseen.

• Uusia asioita opittiin paljon.

Mitä haluiaisin kertoa työssäoppimisjaksosta tai energia-alasta haaveileville opiskelijoille:
• Energia-alan työt ovat yleensä “vapaita/liikkuvia” aamulla lähdetään työkaverin kanssa työmaalle ja tehdään hommat niin kuin itse näkee järkeväksi -> kukaan ei hengitä koko ajan selkään!

• Ala sisältää paljon haasteellisia, mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä.

Tulevaisuudennäkymät – Mihin tähtään ja mitkä ovat tavoitteeni töissä:
• Vakituinen työsuhde asepalveluksen jälkeen.

• Kehittyä siihen suuntaan, että on jatkossa ns. kärkimieskelpoinen.

Miten näen energia-alan työnantajana: Energia-alalta ei ole työt todennäköisesti loppumassa sillä yhteiskunta tarvitsee sähköä koko ajan enemmän.

Mihin aiot käyttää stipendirahat: Illalla on koulun päättäjäiset ravintola Tivolissa, niin katsotaan sen jälkeen mitä on jäljellä.

Harrastukset: Partio, polkupyöräily, autojen rassailu
Suosikkielokuva: The Cable Guy
Mielimusiikki: Metalli

Ilkan blogi

August 23, 2017
Hei, Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen,Lue lisää...

Rikun Blogi

July 19, 2017
Olen Riku Salmivaara, 25, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Kotoisin olen Lahdesta ja nykyään asun yliopistokampuksella Espoon Otaniemessä. Tarkkaan ottaen olen itse asiassa palannut alkuperäiseen kotikuntaani, koska olen syntynyt Espoossa, mutta olin kaksivuotias perheeni muuttaessa Lahteen, joten lapsuusmuistoja Espoosta minulla ei varsinaisesti ole. Energia-alalle päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Lukiossa olin pitkään epävarma, mihin haluaisin jatkaa sieltä, koska olin kiinnostunut monesta eri aihealueesta, mutta opintojen edetessä teknillinen ala alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta. Matemaattiset aineet ovat aina sujuneetLue lisää...

Arton Blogi

July 11, 2017
Hei, olen Arto Latvala Aalto-yliopiston energiatekniikan maisteriopiskelija. Jos olet lukenut tämän blogin aikaisempia kirjoituksia, olet saattanut huomioida henkilöiden suoraviivaisen opiskelupolun. Minun opiskeluni kokonaisuus koostuu hieman vähemmän suoraviivaisesta etenemisestä. Toisen asteen koulutus on ammattikoulusta, oppisopimuskoulutus Ruukin teollisuusoppilaitoksesta ja alempi korkeakoulututkinto Oulun ammattikorkeakoulusta. Toisin sanoen kolme koulutusta ennen yliopistoa. Huomaa siis, että ammattikoulu ei estä pääsyäsi yliopistoon, sekä sen että ammattikorkeasta Yliopistoon siirryttäessä pääset suoraan maisteritutkintoon. Olen ollut töissä voimalaitoksella jo ammattikoulun jälkeen ja sitä kautta minulleLue lisää...
Page 1 of 71234567