Tuulivoimainsinööri

TUULIVOIMAINSINÖÖRI

tuulivoimainsinööri

Heikki Pukkila,
Tuulivoimainsinööri

Vuoristoradan huipun tuuli voi viedä hatun mennessään. Tuuli vei myös Pori Energian tuulivoimainsinöörin Heikki Pukkilan mukanaan.

– En opiskeluaikoinani ajatellut, että työllistyisin tuulivoiman pariin. Nykyisin viihdyn todella hyvin. Pori Energialla on yhteisöllisyyttä ja me-henkeä, Heikki kertoo.

Heikki tuottaa tiiminsä kanssa tuulivoimaloiden huolto- ja käynnissäpitopalveluita. Työ on liikkuvaista, ja Heikki kiertää säänöllisesti kokouksissa ympäri Suomen.

Tuulivoima-alalla pärjää Heikin mukaan, jos on vastuuntuntoinen ja halukas tekemään töitä. Hanke- ja suunnittelupuolella tarvitaan alan koulutuksen lisäksi säntillisyyttä.

– Kaupallisen puolen ihmisiä kaivataan myös. Lähivuosina tullaan tarvitsemaan monen alan tekijää, Heikki kannustaa.

Insinööriksi voi opiskella ammatti-korkeakouluissa (AMK), joita on ympäri Suomen. AMK:ssa voi opiskella mm. energia-tekniikkaa, kone- ja tuotantotekniikkaa, automaatiotekniikkaa ja sähkötekniikkaa.

Tuulivoimainsinööriksi! Lue lisää!
http://www.ammattinetti.fi/web/guest/ammatit

Automaatioinsinööriksi! Lue lisää!
http://www.ammattinetti.fi/web/guest/ammatit

Ilkan blogi

August 23, 2017
Hei, Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen,Lue lisää...

Rikun Blogi

July 19, 2017
Olen Riku Salmivaara, 25, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Kotoisin olen Lahdesta ja nykyään asun yliopistokampuksella Espoon Otaniemessä. Tarkkaan ottaen olen itse asiassa palannut alkuperäiseen kotikuntaani, koska olen syntynyt Espoossa, mutta olin kaksivuotias perheeni muuttaessa Lahteen, joten lapsuusmuistoja Espoosta minulla ei varsinaisesti ole. Energia-alalle päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Lukiossa olin pitkään epävarma, mihin haluaisin jatkaa sieltä, koska olin kiinnostunut monesta eri aihealueesta, mutta opintojen edetessä teknillinen ala alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta. Matemaattiset aineet ovat aina sujuneetLue lisää...

Arton Blogi

July 11, 2017
Hei, olen Arto Latvala Aalto-yliopiston energiatekniikan maisteriopiskelija. Jos olet lukenut tämän blogin aikaisempia kirjoituksia, olet saattanut huomioida henkilöiden suoraviivaisen opiskelupolun. Minun opiskeluni kokonaisuus koostuu hieman vähemmän suoraviivaisesta etenemisestä. Toisen asteen koulutus on ammattikoulusta, oppisopimuskoulutus Ruukin teollisuusoppilaitoksesta ja alempi korkeakoulututkinto Oulun ammattikorkeakoulusta. Toisin sanoen kolme koulutusta ennen yliopistoa. Huomaa siis, että ammattikoulu ei estä pääsyäsi yliopistoon, sekä sen että ammattikorkeasta Yliopistoon siirryttäessä pääset suoraan maisteritutkintoon. Olen ollut töissä voimalaitoksella jo ammattikoulun jälkeen ja sitä kautta minulleLue lisää...
Page 1 of 71234567