Yksikön päällikkö

Kaupungin kuhinassa kehityksen keskiössä

yksikön päällikkö

Jani Ahokas, 35, insinööri, yksikön päällikkö

”Aloin miettiä koulutusta vasta uintiurheilu-urani jälkeen. Insinööriopintojen jälkeen olen saanut Helsingin Energiasta paljon lisää mahdollisuuksia itseni kehittämiseen. On erinomaista, että saatu koulutus ei sido: omat kiinnostuksen kohteet ja halu pyrkiä eteenpäin ohjaavat, ja talo tukee tätä.

Tulin tänne vuonna 2001. Olin koulun ohessa suunnitteluapulaisena, jonka jälkeen minut vakinaistettiin järjestelmäinsinööriksi. Vuodesta 2005 olen toiminut riskinanalyytikkona ja 2008 yksikön päällikkönä.
Kun menee eri yksikköön, vie samalla ajatusmaailmaa mukanaan. Tästä on sekä itselle että liiketoiminnalle hyötyä: asioita kyseenalaistetaan ja saadaan uusia näkökulmia. Yhdessä olemme enemmän. Talossa järjestetään myös tilaisuuksia koko henkilöstölle. Ihmisten halutaan näkevän ja tuntevan toisensa. Meillä on myös paljon harrastemahdollisuuksia.

Työni jakaantuu asiantuntija- ja esimiestyöhön. Minulla on yhdeksän alaista, jotka edustavat kuutta erilaista työtä. Luonnollisesti minun pitää ymmärtää näitä tehtäviä järjestelmäpäällikkyydestä raportointiin. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on meille tärkeä asia. Saamme myös EU:lta ja kuntasektorilta haasteita, joihin vastataksemme etsimme eturintamassa keinoja esimerkiksi uusiutuvaan energiantuotantoon.”

Pasi
Yksikön päällikkö, Proma-Palvelut Oy, Seinäjoki

Pasi, Yksikön päällikkö

Uutta suuntaa uralle

Edellisessä työssä etsin uutta työpaikkaa noin vuoden. Halusin vaihtaa alaa täysin mutta niin, että entisestä ammattitaidosta olisi silti apua. Olin jo menossa metsäteollisuuteen vastaaviin töihin kun tämä työpaikka tuli hakuun, päädyin sitten tänne.

Mitä kuuluu tavalliseen työpäivääsi?

Työpäivään kuuluu laitoksen käynnissä- ja kunnossapitoon liittyviä asioita, koska päätehtävä on vastata, että sähköä ja lämpöä tuotetaan mahdollisimman tehokkaasti, ympäristöystävällisesti ja korkealla käyttövarmuudella. Päivään kuuluu ehdottomasti esimiestehtäviä, viranomaisvastuita ja viranomaisyhteyksiä. Laitoksella on aina menossa erilaisia projekteja, joissa olen mukana ja näihin liittyviä asioita.

Päivään kuuluu tietysti myös erilaisia koko Proma-Palvelut Oy:hin liittyviä asioita yhtiön johtoryhmän vastuiden kautta. Paljon on myös neuvotteluja niin oman yhtiön kuin konserniyhtiöiden ihmisten kanssa. Olen mukana erilaisissa laitoksen projekteissa ja teen niihin liittyviä tehtäviä.

Millainen työyhteisösi on?

Työyhteisö on erittäin kokenutta, itse edustan sitä nuorempaa sukupolvea joskaan en enää ole nuorin. Työkaverit ovat työskennelleet erittäin kauan yhdessä, joten aika hyvin tunnemme toisemme. Henki työpaikalla on hyvä.

Mitä työnantajassasi arvostat erityisesti?

Erityisesti arvostan työnantajan henkilöstöstä huolehtimisesta. Täällä on kaikki tärkeät asiat järjestetty erittäin hyvin. Jokainen pystyy vaikuttamaan omiin asioihinsa.

Ilkan blogi

August 23, 2017
Hei, Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen,Lue lisää...

Rikun Blogi

July 19, 2017
Olen Riku Salmivaara, 25, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Kotoisin olen Lahdesta ja nykyään asun yliopistokampuksella Espoon Otaniemessä. Tarkkaan ottaen olen itse asiassa palannut alkuperäiseen kotikuntaani, koska olen syntynyt Espoossa, mutta olin kaksivuotias perheeni muuttaessa Lahteen, joten lapsuusmuistoja Espoosta minulla ei varsinaisesti ole. Energia-alalle päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Lukiossa olin pitkään epävarma, mihin haluaisin jatkaa sieltä, koska olin kiinnostunut monesta eri aihealueesta, mutta opintojen edetessä teknillinen ala alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta. Matemaattiset aineet ovat aina sujuneetLue lisää...

Arton Blogi

July 11, 2017
Hei, olen Arto Latvala Aalto-yliopiston energiatekniikan maisteriopiskelija. Jos olet lukenut tämän blogin aikaisempia kirjoituksia, olet saattanut huomioida henkilöiden suoraviivaisen opiskelupolun. Minun opiskeluni kokonaisuus koostuu hieman vähemmän suoraviivaisesta etenemisestä. Toisen asteen koulutus on ammattikoulusta, oppisopimuskoulutus Ruukin teollisuusoppilaitoksesta ja alempi korkeakoulututkinto Oulun ammattikorkeakoulusta. Toisin sanoen kolme koulutusta ennen yliopistoa. Huomaa siis, että ammattikoulu ei estä pääsyäsi yliopistoon, sekä sen että ammattikorkeasta Yliopistoon siirryttäessä pääset suoraan maisteritutkintoon. Olen ollut töissä voimalaitoksella jo ammattikoulun jälkeen ja sitä kautta minulleLue lisää...
Page 1 of 71234567