Yleissuunnittelija

Sähköverkkojen suunnittelusta toteutukseen

yleissuunnittelijaMikko on Vantaan Energia Sähköverkojen yleissuunnittelija. Hänen työtehtäviinsä kuuluu sähköverkon yleissuunnittelu ja pitkän aikavälin suunnittelu, jossa tarkoituksena on sähkön jakeluverkon toteuttaminen pitkällä aikavälillä.

Työhön kuuluu olennaisesti myös osallistuminen kaupungin maakäytön suunnitteluun sekä kaavalausuntojen laatiminen kaupungille koskien kaava-alueiden sähköverkkoa.

Mikko opiskeli ammattikorkeakoulussa automaatiotekniikan insinööriksi ja sen jälkeen diplomi-insinööriksi. Opinnoissaan hän keskittyi pääsiassa sähkövoimatekniikkaan ja sähkömarkkinoihin.

Yleissuunnittelijan työssä olennaista on osata pien- ja keskijänniteverkkojen suunnitteluperusteet sekä tietotekniset taidot, erityisesti tietokantojen tuntemus on tarpeen. – Olen myös paljon yhteydessä sähkö- ja kaukolämpöverkon suunnittelijoihin, verkon rakentajiin sekä Vantaan kaupungin kaupunkisuunnittelijoihin, joten vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä, Mikko jatkaa.

Mikon mukaan hänen työnsä parhaita puolia ovat vaihtelevat työtehtävät sekä vapaus päättää missä järjestyksessä asiat suoritetaan, – Nämä tekevät työpäivistä hyvin mielenkiintoisia ja erilaisia.

– Vantaan Energiassa on mielestäni hyvä työilmapiiri ja täällä työskentelevä henkilöstö on melko nuorta, Mikko kerhuu. Myös erilaiset henkilöstön koulutusasiat on järjestetty hyvin.

Ilkan blogi

August 23, 2017
Hei, Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen,Lue lisää...

Rikun Blogi

July 19, 2017
Olen Riku Salmivaara, 25, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Kotoisin olen Lahdesta ja nykyään asun yliopistokampuksella Espoon Otaniemessä. Tarkkaan ottaen olen itse asiassa palannut alkuperäiseen kotikuntaani, koska olen syntynyt Espoossa, mutta olin kaksivuotias perheeni muuttaessa Lahteen, joten lapsuusmuistoja Espoosta minulla ei varsinaisesti ole. Energia-alalle päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Lukiossa olin pitkään epävarma, mihin haluaisin jatkaa sieltä, koska olin kiinnostunut monesta eri aihealueesta, mutta opintojen edetessä teknillinen ala alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta. Matemaattiset aineet ovat aina sujuneetLue lisää...

Arton Blogi

July 11, 2017
Hei, olen Arto Latvala Aalto-yliopiston energiatekniikan maisteriopiskelija. Jos olet lukenut tämän blogin aikaisempia kirjoituksia, olet saattanut huomioida henkilöiden suoraviivaisen opiskelupolun. Minun opiskeluni kokonaisuus koostuu hieman vähemmän suoraviivaisesta etenemisestä. Toisen asteen koulutus on ammattikoulusta, oppisopimuskoulutus Ruukin teollisuusoppilaitoksesta ja alempi korkeakoulututkinto Oulun ammattikorkeakoulusta. Toisin sanoen kolme koulutusta ennen yliopistoa. Huomaa siis, että ammattikoulu ei estä pääsyäsi yliopistoon, sekä sen että ammattikorkeasta Yliopistoon siirryttäessä pääset suoraan maisteritutkintoon. Olen ollut töissä voimalaitoksella jo ammattikoulun jälkeen ja sitä kautta minulleLue lisää...
Page 1 of 71234567