Ympäristöinsinööri

Puhtaampi ja turvallisempi elinympäristö

YmpäristöinsinööriMinulla on kymmenen vuoden työura Vantaan Energiassa, josta suurimman osan ajasta olen työskennellyt ympäristöinsinöörin tehtävässä. Olen opiskellut Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa energiatuotantoa sekä ympäristötekniikkaa ja valmistunut sieltä diplomi-insinööriksi.

Vantaan Energialle tulin aluksi tekemään diplomityötä ympäristöjärjestelmistä ja ympäristökirjanpidosta, jonka jälkeen olen toiminut ympäristöinsinöörin töiden lisäksi myös monissa muissa työtehtävissä. Esimerkiksi erinäisissä hankkeissa.

Työtehtäviini ympäristöinsinöörinä kuuluu ympäristöjärjestelmien ylläpito ja kehittäminen, yhteiskuntavastuusta raportoiminen, ympäristölupahakemusten sekä suunnitelmien laatiminen päästöjen tarkkailemiseksi. Viestintä kuuluu myös olennaisesti tehtäviini, sillä olen tiiviisti mukana kehittämässä ympäristö, – ja yhteiskuntavastuuviestintää. Erityisen tärkeää ympäristöinsinöörin työssä on omata perustietämys energia-alasta sekä olennaista on myös tuntea ympäristölainsäädäntö. Työssä toimitaan monien eri tahojen ja sidosryhmien kanssa, joten hyvien vuorovaikutustaitojen omaaminen on tärkeää.

Olen viihtynyt työssäni erittäin hyvin. Olen aina ollut kiinnostunut ympäristöasioista, joten työskentely itseäni suuresti kiinnostavien asioiden kanssa on mielekästä. Ympäristöinsinöörin työtehtävät ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia. Jatkuva kehittyminen on hyvä asia, vaikka se tuo myös mukanaan haasteita. Toimintaympäristöjen muutos sekä lainsäädännön jatkuva muuttuminen tuovat omat haasteensa ja työssäni asiat myös usein tapahtuvat melko nopealla temmolla.

Vantaan Energia on mielestäni erittäin hyvä työnantaja ja varsinkin ympäristöasioissa erityisen aktiivinen. Yrityksessä kannustetaan itsensä kehittämiseen ja ilmapiiri on hyvä. Olen myös tyytyväinen työsuhde-etuihin, joita meillä on tarjolla.

Harrastukset: Vapaa-aikana ulkoilen perheeni kanssa sekä harrastan paljon erilaista liikuntaa. Katson mielelläni erilaisia elokuvia, joista pääasiassa suomalaisia elokuvat, komediat ja draamat ovat mieluisia.

Ilkan blogi

August 23, 2017
Hei, Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen,Lue lisää...

Rikun Blogi

July 19, 2017
Olen Riku Salmivaara, 25, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Kotoisin olen Lahdesta ja nykyään asun yliopistokampuksella Espoon Otaniemessä. Tarkkaan ottaen olen itse asiassa palannut alkuperäiseen kotikuntaani, koska olen syntynyt Espoossa, mutta olin kaksivuotias perheeni muuttaessa Lahteen, joten lapsuusmuistoja Espoosta minulla ei varsinaisesti ole. Energia-alalle päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Lukiossa olin pitkään epävarma, mihin haluaisin jatkaa sieltä, koska olin kiinnostunut monesta eri aihealueesta, mutta opintojen edetessä teknillinen ala alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta. Matemaattiset aineet ovat aina sujuneetLue lisää...

Arton Blogi

July 11, 2017
Hei, olen Arto Latvala Aalto-yliopiston energiatekniikan maisteriopiskelija. Jos olet lukenut tämän blogin aikaisempia kirjoituksia, olet saattanut huomioida henkilöiden suoraviivaisen opiskelupolun. Minun opiskeluni kokonaisuus koostuu hieman vähemmän suoraviivaisesta etenemisestä. Toisen asteen koulutus on ammattikoulusta, oppisopimuskoulutus Ruukin teollisuusoppilaitoksesta ja alempi korkeakoulututkinto Oulun ammattikorkeakoulusta. Toisin sanoen kolme koulutusta ennen yliopistoa. Huomaa siis, että ammattikoulu ei estä pääsyäsi yliopistoon, sekä sen että ammattikorkeasta Yliopistoon siirryttäessä pääset suoraan maisteritutkintoon. Olen ollut töissä voimalaitoksella jo ammattikoulun jälkeen ja sitä kautta minulleLue lisää...
Page 1 of 71234567