Yritysmyynnin myyntineuvottelija

Yritysmyynnin myyntineuvottelija
Teresa Tarvainen

“Tradenomiopintoni olivat kesken, mutta leipä oli hankittava jostain. Kun kuulin Kuopion Energian asiakaspalvelussa avoinna olevasta äitiysloman sijaisuudesta, hain paikkaa ja ilokseni minut tehtävään valittiinkin. Kuopion Energian asiakasneuvojana aloitin joulukuussa 2002.

Sähkökauppa oli minulle aivan uutta, sillä sähkön käytöstä minua olivat siihen asti muistuttaneet lähinna postilaatikkooni määräajoin lennähtäneet sähkölaskut. Mutta nyt asiakasneuvojan tehtävässäni sain ikkunapaikan opiskella sähkön yhteistuotantoa ja siihen liittyviä moninaisia toimintoja. Edessäni avautui aivan uusi, haasteellinen maailma.

Tarpeeseen tuo tiedontulva tulikin, sillä Kuopion Energialla asiakasneuvojan on pystyttävä vastaamaan mitä erilaisimpiin yrityksen toimintaan ja tuotantoon liityviin kysymyksiin. Sen lisäksi on hallittava tuote- ja hintatiedot, sähkösopimusten ja -tarjousten tekeminen sekä asiakkaiden neuvonta sähkön käyttöön ja laskutukseen liittyvissä asioissa.

Vuoden 2003 keväällä Kuopion Energia aloitti Datasähkö-laajakaistaliiketoiminnan osana asiakaspalveluaan. Tuolloin aloin perehtyä myös laajakaistatoimintaan, josta vähitellen sain lisävastuuta. Työpäiväni alkoivat täyttyä laajakaistamyyntiin ja -markkinointiin sekä dokumentointiin liittyvistä tehtävistä. Myös tekninen neuvonta kuului tehtäviini. Minusta oli siis vähitellen tullut myös laajakaista-asiantuntija. Työni ohessa olin saanut opintoni päätökseen ja valmistunut kansainvälisen liiketoiminnan tradenomiksi. Niinpä myös jatkettu äitiysloman sijaisuuteni oli muuttunut vakinaiseksi työsuhteeksi.

Kun sitten vuoden 2007 lopulla Kuopion Energialle etsittiin myyntineuvottelijaa yrityspuolen sähkönmyyntiin, ilmoitin kiinnostukseni tehtävään. Oli tullut aika uusille haasteille. Haastattelun kautta tulin valituksi ja uudessa tehtävässäni olen toiminut vuoden 2008 alusta. Myyntineuvottelijana tehtäväni on markkinoida ja myydä sähköä yritysasiakkaille, hankkia uusia asiakkaita sekä huolehtia asiakastietojen ylläpidosta ja raportoinnista. Nykyinen työni on vastuullisempaa, mutta myös itsenäisempää. Se tarjoaa minulle taas uusia mahdollisuuksia sähkömaailmassa ja niitähän me kaikki tarvitsemme ja haluamme… mahdollisuuksia!”

Ilkan blogi

August 23, 2017
Hei, Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen. Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen,Lue lisää...

Rikun Blogi

July 19, 2017
Olen Riku Salmivaara, 25, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Kotoisin olen Lahdesta ja nykyään asun yliopistokampuksella Espoon Otaniemessä. Tarkkaan ottaen olen itse asiassa palannut alkuperäiseen kotikuntaani, koska olen syntynyt Espoossa, mutta olin kaksivuotias perheeni muuttaessa Lahteen, joten lapsuusmuistoja Espoosta minulla ei varsinaisesti ole. Energia-alalle päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Lukiossa olin pitkään epävarma, mihin haluaisin jatkaa sieltä, koska olin kiinnostunut monesta eri aihealueesta, mutta opintojen edetessä teknillinen ala alkoi tuntua luontevalta vaihtoehdolta. Matemaattiset aineet ovat aina sujuneetLue lisää...

Arton Blogi

July 11, 2017
Hei, olen Arto Latvala Aalto-yliopiston energiatekniikan maisteriopiskelija. Jos olet lukenut tämän blogin aikaisempia kirjoituksia, olet saattanut huomioida henkilöiden suoraviivaisen opiskelupolun. Minun opiskeluni kokonaisuus koostuu hieman vähemmän suoraviivaisesta etenemisestä. Toisen asteen koulutus on ammattikoulusta, oppisopimuskoulutus Ruukin teollisuusoppilaitoksesta ja alempi korkeakoulututkinto Oulun ammattikorkeakoulusta. Toisin sanoen kolme koulutusta ennen yliopistoa. Huomaa siis, että ammattikoulu ei estä pääsyäsi yliopistoon, sekä sen että ammattikorkeasta Yliopistoon siirryttäessä pääset suoraan maisteritutkintoon. Olen ollut töissä voimalaitoksella jo ammattikoulun jälkeen ja sitä kautta minulleLue lisää...
Page 1 of 71234567