Koti ja lämmitys

Kodin energiankulutus

kodin energiakulutus

Olemme erilaisia energiankäyttäjiä, sillä tutkimusten mukaan samankokoisissa ja -tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin vaihtelevasti. Energiankäyttö on elämäntapa-asia, jossa arkisilla käyttötavoilla ja henkilökohtaisilla mieltymyksillä on oma vaikutuksensa.

Kodin energiankäytöstä noin puolet käytetään lämmitykseen. Lämpimän veden osuus lohkaisee noin viidenneksen ja loppuosa on kotitaloussähköä, joka muodostuu kodin sähkölaitteiden ja valaistuksen sähkönkäytöstä.

Lisätietoja: http://www.energia.fi/fi/sahko/kotijasahko

Terve, olen Elli 26-vuotias energiateekkari ja viittä vaille valmis diplomi-insinööri. Kirjoitan energiamaailmaan blogia energia-alan opiskeluista ja opiskelijan arjesta. Tällä hetkellä kirjoittelen Skotlannista, tarkemmin sanoen Ayrshiresta, jossa teen diplomityötä UPM:n Caledonian paperitehtaalla. Huomio yksi energia-alalla pääsee halutessaan töihin myös ulkomaille. Nyt kuitenkin historiaa, kuinka ajauduin energia-alalle. Minulle oli jo aikaisin selvää, että haluan opiskella energiatekniikkaa. Yläasteella huomasin, että minua kiinnostaa ydinvoima ja siten myös energiatekniikka. Lukion jälkeen energia oli edelleen ehdoton ykkönen, mutta myös kauppatieteet kiinnostivat.Lue lisää...
Page 1 of 212