Idan Blogi

Olen Ida Tasa, kolmannen vuoden energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistosta. Energia-ala tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia työllistyä ja omia kiinnostuksen kohteita voi päästä tutkimaan työelämään jo opintojen alkuvaiheessa.

Lukion lähestyessä loppuaan, oli aika miettiä jatko-opintojen tarkempaa suuntausta. Olin lukenut matikkaa, fysiikkaa ja kemiaa pitkänä, joten halusin kovasti päästä hyödyntämään näissä aineissa opittuja taitoja mielenkiintoisessa ympäristössä. Tämä, yhdessä valoisien työllisyysnäkymien kanssa ohjasi minut kuin itsestään energia- ja ympäristötekniikan opintoihin, jotka ovat vieneet täysin mukanaan!

Omiin kurssivalintoihin pystyy vaikuttamaan paljon ja se, kuinka syvälle tiettyyn aiheeseen paneutuu, on itsestä kiinni. Yksittäisiä luettuja kursseja tärkeämpänä pidän ongelmanratkaisukyvyn kehittymistä – sitä, että oppii havainnoimaan ympäristöään ja pyrkii löytämään ratkaisun huomaamiinsa ongelmakohtiin, halua muuttaa.

Opiskelujen ohella kilta ja ammattiainekerhot järjestävät yritysvierailuita alan yrityksiin. Käymme myös ulkomailla vierailuilla, oheinen kuva on Dubaista syksyllä 2016. Yritysyhteistyöllä kartuttaa hyvän kuvan omista mahdollisuuksista erilaisissa energiatekniikkaa soveltavissa tehtävissä.

Heti ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen hain monia energia-alan kesätöitä ja ensimmäisenä nappasi kesäharjoittelijan paikka Fennovoimalta ydinturvallisuusosastolta. Sain mielenkiintoisia ja vaihtelevia tehtäviä, joten hain Fennovoimalle vielä toiseksikin kesäksi. Toisen kesän jälkeen minulle tarjoutui mahdollisuus jatkaa töitä koulun ohella ja sillä tiellä olen edelleen – kolmas kesä starttasi vapun jälkeen. Olen pysynyt ydinturvallisuusosastolla, mutta tehtävät ovat vaihdelleet viranomaisyhteydenpidosta turvallisuuskulttuuriin ja nyt säteilyturvallisuuteen.

Kuva kesätyöntekijöiden kesäretkeltä tulevalle laitospaikalle Pyhäjoella.

Energiatekniikan opinnot tarjoavat työkalut urahaaveiden toteuttamiseen, halusitpa sitten suunnitella energiatehokkaita älytaloja, kehittää uusia tapoja tuottaa sähköä tai toimia vaikkapa alan yrityksissä neuvonantajana. Energia-alalla tehdään lähitulevaisuudessa ratkaisuja, joilla on vaikutusta kaikkeen ja kaikkiin ympäristössämme ja asiantuntijoille on tällä alalla kova tarve juuri nyt. Uran loputtua haluan pystyä sanomaan tehneeni päätöksiä, jotka osaltaan ovat edistäneet kestävää kehitystä ja tulevien sukupolvien elämää maapallolla.

Energia-aiheisia tarinoita, lisää ydinvoimasta ja kesätyöpaikastani voit lukea esimerkiksi osoitteissa:

fennonen.fi

energiaasuomelle.fi

ydinvoimavisa

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5