Ilkan blogi

Hei,

Olen Ilkka, 24, maisterivaiheen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta, ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2012 Vaasan Lyseon lukiosta. Vaasan suuren energiasektorin vaikutuksesta kiinnostuin jo nuorena energia-asioista, joten tiesin jo lukioon mentäessä opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa. Pääsinkin pääsykokeiden kautta opiskelemaan haluamaani alaa, energiatekniikkaa, Espoon Otaniemeen.

Valmistuin tekniikan kandidaatiksi viime vuoden keväällä, tehden kandidaatintyöni rakennuksiin integroidun energiantuotannon ja -kulutuksen yhteensovittamisesta. Nyt opiskelen energiatekniikan maisteriohjelmassa, pääaineenani rakennusten energia- ja LVI-tekniikka. Valitsin pääaineen kandidaatintyön herättämän kiinnostuksen, hyvän työllisyystilanteen sekä haastavien työtehtävien takia. Opintoja minulla on jäljellä hieman reilu vuoden verran, johon sisältyy vielä kuuden kuukauden vaihto Islannissa sekä diplomityön tekeminen.

Olen ollut koko opiskelujeni ajan aktiivisesti mukana opiskelijatoiminnassa. Vaikka itse opiskelu on ollut todella mielenkiintoista ja antoisaa, parhaat hetket on koettu opiskelijatoiminnan kautta saatujen uusien ystävien kanssa. Järjestötoiminta on kaiken kivan ohella opettanut todella paljon ns. ”pehmeitä taitoja”, joiden hallitseminen auttaa todella paljon työelämässä selviytymisestä. Suosittelenkin vilpittömästi lähtemään mukaan kaikkeen opiskelijatoimintaan!

Opiskelujen ja opiskelijatoiminnan ohessa olen tehnyt töitä yhdessä alan suurimmista yrityksistä. Olen päässyt soveltamaan opittuja asioita ja taitoja käytäntöön. Työ on ollut todella mielenkiintoista ja haastavaa, ja työt ovatkin tuoneet uutta puhtia opintoihin. Kun vasta opittuja asioita näkee jatkuvasti työelämässä, on asioiden sisäistäminen huomattavasti mielenkiintoisempaa ja motivoivampaa. Töiden tekeminen opiskelujen ohessa onkin oiva tapa kasvattaa omaa tietotaitoa vielä pidemmälle.

 

Nyt kun kesä ja kesätyöt alkavat lähestymään loppuaan, on tiedossa seuraavaksi 16 päivän pituinen ulkomaan excursio Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Tarkoituksena on tutustua paikallisiin yrityksiin ja nähdä minkälaista energia-ala on muualla. Käymme tutustumassa mm. Ivanpahin aurinkovoimalassa, joka on maailman suurin keskittävä aurinkovoimala sekä pohjoismaisessa innovaatiokeskuksessa Piilaaksossa. Matkasta tulee varmasti huikea! Matkasta kannattaa käydä lukemassa nettisivuillamme ja blogissamme osoitteessa https://lvk.ayy.fi/xq/.

Huikeaakin huikeampi excursioporukkamme

Hyvää loppukesää!

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5