Yksikön päällikkö

Kaupungin kuhinassa kehityksen keskiössä

yksikön päällikkö

Jani Ahokas, 35, insinööri, yksikön päällikkö

”Aloin miettiä koulutusta vasta uintiurheilu-urani jälkeen. Insinööriopintojen jälkeen olen saanut Helsingin Energiasta paljon lisää mahdollisuuksia itseni kehittämiseen. On erinomaista, että saatu koulutus ei sido: omat kiinnostuksen kohteet ja halu pyrkiä eteenpäin ohjaavat, ja talo tukee tätä.

Tulin tänne vuonna 2001. Olin koulun ohessa suunnitteluapulaisena, jonka jälkeen minut vakinaistettiin järjestelmäinsinööriksi. Vuodesta 2005 olen toiminut riskinanalyytikkona ja 2008 yksikön päällikkönä.
Kun menee eri yksikköön, vie samalla ajatusmaailmaa mukanaan. Tästä on sekä itselle että liiketoiminnalle hyötyä: asioita kyseenalaistetaan ja saadaan uusia näkökulmia. Yhdessä olemme enemmän. Talossa järjestetään myös tilaisuuksia koko henkilöstölle. Ihmisten halutaan näkevän ja tuntevan toisensa. Meillä on myös paljon harrastemahdollisuuksia.

Työni jakaantuu asiantuntija- ja esimiestyöhön. Minulla on yhdeksän alaista, jotka edustavat kuutta erilaista työtä. Luonnollisesti minun pitää ymmärtää näitä tehtäviä järjestelmäpäällikkyydestä raportointiin. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on meille tärkeä asia. Saamme myös EU:lta ja kuntasektorilta haasteita, joihin vastataksemme etsimme eturintamassa keinoja esimerkiksi uusiutuvaan energiantuotantoon.”

Pasi
Yksikön päällikkö, Proma-Palvelut Oy, Seinäjoki

Pasi, Yksikön päällikkö

Uutta suuntaa uralle

Edellisessä työssä etsin uutta työpaikkaa noin vuoden. Halusin vaihtaa alaa täysin mutta niin, että entisestä ammattitaidosta olisi silti apua. Olin jo menossa metsäteollisuuteen vastaaviin töihin kun tämä työpaikka tuli hakuun, päädyin sitten tänne.

Mitä kuuluu tavalliseen työpäivääsi?

Työpäivään kuuluu laitoksen käynnissä- ja kunnossapitoon liittyviä asioita, koska päätehtävä on vastata, että sähköä ja lämpöä tuotetaan mahdollisimman tehokkaasti, ympäristöystävällisesti ja korkealla käyttövarmuudella. Päivään kuuluu ehdottomasti esimiestehtäviä, viranomaisvastuita ja viranomaisyhteyksiä. Laitoksella on aina menossa erilaisia projekteja, joissa olen mukana ja näihin liittyviä asioita.

Päivään kuuluu tietysti myös erilaisia koko Proma-Palvelut Oy:hin liittyviä asioita yhtiön johtoryhmän vastuiden kautta. Paljon on myös neuvotteluja niin oman yhtiön kuin konserniyhtiöiden ihmisten kanssa. Olen mukana erilaisissa laitoksen projekteissa ja teen niihin liittyviä tehtäviä.

Millainen työyhteisösi on?

Työyhteisö on erittäin kokenutta, itse edustan sitä nuorempaa sukupolvea joskaan en enää ole nuorin. Työkaverit ovat työskennelleet erittäin kauan yhdessä, joten aika hyvin tunnemme toisemme. Henki työpaikalla on hyvä.

Mitä työnantajassasi arvostat erityisesti?

Erityisesti arvostan työnantajan henkilöstöstä huolehtimisesta. Täällä on kaikki tärkeät asiat järjestetty erittäin hyvin. Jokainen pystyy vaikuttamaan omiin asioihinsa.

 • Koulutus Suomessa kartalla

  Tutustu energia-alan koulutukseen Suomen kartalla. Kartalta löydät oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteystiedot.

 • Miksi opiskella
  energiatekniikkaa
  yliopistossa?

  Aalto yliopiston opiskelijat kertovat,
  miksi kannattaa opiskella energiatekniikkaa ja
  mitä odotuksia heillä on työelämältä.

  Lue lisää