Laurin Blogi

Olen Lauri Kare, 24-vuotias helsinkiläinen energiatekniikan opiskelija Aalto-yliopistosta. Ensi syksynä alkaa viides vuoteni näiden opintojen parissa. Arjen puurtamista tasapainotan opiskelijajärjestöjen toimintaan osallistumalla sekä esimerkiksi pelaamalla sulkapalloa ja käymällä salilla. Opiskelijaetujen ansiosta urheiluharrastukset eivät syö liian suurta lovea lompakkoon.

Energiatekniikan tunsin omaksi alakseni jo lukiossa. Energia-ala on jatkuvassa murroksessa ja maailmanparantamisen ohella voisi ehkä tehdä hieman rahaakin. Energiaopintoja olen täydentänyt tuotantotalouden sivuaineella. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto niille, jotka kokevat ”kauppiksen” tai ”tutan” kiinnostaviksi, mutta haluaisivat syvempää osaamista jostain muusta tekniikan alasta. Opintojen alkupuolen sisältämistä monipuolisista kursseista on ollut hyötyä laajempien kokonaisuuksien ymmärtämisessä, energiantuotanto liittyy vahvasti kaikkiin yhteiskunnan osa-alueisiin.

Myöhemmät opintoni ovat olleet tiiviisti energiateknisiä ja aiheet hyvinkin yksityiskohtaisia. Oma kiinnostukseni on energiamarkkinoissa ja yhteiskunnan energiajärjestelmissä. Kurssien valinnassa on ollut sopivasti vapautta. Vapautta on myös opintojen toteuttamisessa. Luennoilla ei suurimmalla osasta ole läsnäolopakkoa, vaan jos esimerkiksi pystyy parempiin tuloksiin omatoimisesti lukien, niin siihen annetaan kaikki mahdollisuudet. Monilla kursseilla toteutustapana käytetään ryhmätöitä, mistä olen tykännyt suuresti. Kavereilta saa paljon vertaistukea ja ideat lentelevät, joten oppiminen on mukavaa ja tehokasta.

Lämpövoimakerhon excursio Berliiniin. Reuter West, Berliinin suurin CHP-voimalaitos.

Olen opintojen alusta asti ollut innolla mukana ainejärjestöjen vapaaehtoistoiminnassa. Se ei ole merkittävästi hidastanut opintojani vaikka välillä juhlatilojen siivoaminen nipistääkin yöunista hieman. Iloisten opiskelijatovereiden näkeminen itse järjestämissämme tapahtumissa on kuitenkin niin palkitsevaa, että vapaaehtoistöitä on jaksanut vuodesta toiseen tehdä.

Kuluvana vuonna toimin energiatekniikan opiskelijoiden ammattiainejärjestö Lämpövoimakerhon puheenjohtajana. Virkistystoiminnan lisäksi järjestämme paljon yritysvierailuja, saunailtoja sekä teemapäiviä ajankohtaisilla aiheilla. Osallistumme myös joka vuosi energiateekkaripäiville, jotka järjestetään kiertävästi Lappeenrannassa, Tampereella ja Espoon Otaniemessä. Päivillä pääsemme tutustumaan saman alan opiskelijoihin muista yliopistoista vaihtelevien energiateknisten aiheiden parissa. Kaikesta tästä on jäänyt käteen vähintään yhtä paljon ammatillista osaamista, kuin luentosalin penkiltä, joten suosittelen lämpimästi järjestöjen toimintaan tutustumista opiskelujen ohella. Koulussa opitut asiat konkretisoituvat aivan eri tavalla ja uuden oppiminenkin helpottuu.

Energiateekkaripäivien seminaari Otaniemessä. Yhteistyökumppaninamme Wärtsilä.

 

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5