Rasmuksen Blogi

Moikka! Olen Rasmus, 24-vuotias Aalto-yliopiston opiskelija kotoisin Helsingistä. Minulla on takana nyt viisi vuotta energiatekniikan opintoja. Viime aikoina arkipäiväni ovat sujuneet pääosin koulun ja työpaikan väliä pyörällä suhaten. Nyt aloitin juuri kokopäiväisenä työntekijänä diplomityön tekemisen.

Energiatekniikka on varmasti tulevaisuuden ala, sillä suurin osa maapallon energiantuotantokapasiteetista on pakko pistää uusiksi muutaman seuraavan vuosikymmenen aikana. Syynä minulla hakeutua energia-alalle olikin pääosin juuri ilmastonmuutos ja sen ehkäiseminen, energiantuotanto kun aiheuttaa suurimman osan kasvihuonekaasupäästöistä.

Sivuaineena minulla on tietotekniikka. Olen kesätöissä päässyt yhdistämään nämä kaksi alaa työskentelemällä energia-alan yrityksessä, jossa iso osa töistäni on ollut tietotekniikan osaamista vaativia. Energia-alankin yrityksissä tietomäärät ovat välillä hyvin suuria, ja niiden käsittelyssä ohjelmointi on erittäin tehokas työkalu.

Pari vuotta sitten pääsin kesätöissä tekemään rakennusten energiatodistuksia, jolloin opin hyvin rakennusten energiatekniikasta. Kandidaatintyöni tein tästä samasta aiheesta ja näin pääsin hyödyntämään työelämässä oppimaani koulun penkillä. Välillä näinkin päin! Nyt jo useampana vuonna olen päässyt jatkamaan kesätöiden jälkeen samassa yrityksessä osa-aikaisena työntekijänä, minkä ansiosta olen saanut vielä enemmän työkokemusta ja se on tuonut vaihtelua opiskeluarkeen.

Opiskelu Aallossa on itsenäistä ja kurssit ovat moninaisia. Luentojen lisäksi on erilaisia laskuharjoituksia, harjoitustöitä, projekteja, ryhmätöitä ja muita tehtäviä. Tekniikan alalla on mukavaa, kun opinnot, varsinkin perusopinnot, sisältävät monipuolisesti kursseja eri aloilta. Opintojen alussa pääsin lukemaan esimerkiksi fysiikkaa, kemiaa, koneenrakennustekniikkaa, tietotekniikkaa, kieliä ja muuta. Tämä on hyvä, sillä työelämässäkin tarvitsee usein monenlaisia taitoja ja osaamista.

Vinkkinä tuleville opiskelijoille, uskaltakaa rohkeasti lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan! En ole kuullut kenestäkään, joka olisi tätä päätöstä katunut jälkeenpäin.

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5