Santerin blogi

Lämpimät tervehdykset,

 

Olen Santeri, 23-vuotias espoolainen nuori. Opiskelen neljättä vuotta energiatekniikkaa Aalto-yliopistossa, Otaniemessä. Harrastuksenani valmennan 12-13 –vuotiaita jääkiekkojunioreita.

Yläasteen lopussa tiesin vain, että haluaisin opiskella lisää erilaisia asioita. Siksi valitsin lukion. Yläasteella pidin matematiikasta, mutta fysiikka ja kemia eivät antaneet erityisiä onnistumisen tunteita. Siitä huolimatta päätin antaa tsäänssille mahdollisuuden ja valitsin lukiossa pitkän matematiikan ja fysiikan. Vasta lukioikäisenä aloin hahmottamaan, että energiatekniikka ja voimalaitokset voisivat olla minun juttuni. Koska lukionkaan jälkeen en vielä tarkalleen tiennyt mitä haluaisin niiden parissa tehdä, päätin jatkaa Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakouluun opiskelemaan energiatekniikan diplomi-insinööriksi.

Korkeakouluun tulin sellaisena mihin lukion ja Puolustusvoimien jälkeen jäin - tietämättä mistään mitään. Opiskeluni koostuu luennoista, kotitehtävistä ja laboratorioharjoituksista, joiden parissa pääsee käytännössä näkemään ja tutustumaan pienen mittakaavan energiasysteemeihin ja voimalaitokseen. Opiskelukaverini eivät opiskele pelkästään energiatekniikkaa, vaan nykyään opiskellaan paljon erilaisia aloja yhdessä erilaisten tulevien ammattilaisten kanssa.

Opiskelijoiden hallinnoimien erilaisten yhdistysten kautta pääsemme tutustumaan yrityksiin Suomessa ja ulkomailla. Vierailemme vuosittain monilla toimistoilla, tehtailla, voimalaitoksilla ja työmailla tutustumassa tulevaisuuden työmahdollisuuksiimme. Harva asia olisi mahdollista ilman yritysten tukea. Itse järjestämillämme opintomatkoilla olemme päässeet muun muassa Norjaan, Arabiemiraatteihin, Omaniin, Keniaan ja Tansaniaan. Reissut opettavat paljon erilaisista kulttuureista ja tavoista toimia.

Kesätöissä Helenin höyryturbiiniprojektissa 2016

Opiskelijan elämä muuttuu yhä vain itsenäisemmäksi, mikä on toisaalta vain hyvä asia. Se opettaa ottamaan itsestä kokonaisvaltaisemmin vastuuta. Nykyään olen varma ainoastaan siitä, että mitä enemmän tiedän, sitä enemmän tiedän, etten tiedä. Enkä vieläkään tiedä mikä minusta tulee isona. Kokeilemalla erilaisia asioita oppii parhaiten tuntemaan itseään.

Energistä ja voimallista huomista,

Santeri

 

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5