Sivin Blogi

Hei kaikki! Olen Sivi, neljännen vuoden opiskelija Aalto-yliopistosta ja kotoisin Helsingistä. Lukion aikana vietin vaihtovuoden Australiassa ja ensimmäisen yliopistovuoteni opiskelin Moskovassa. Päätin kuitenkin palata takaisin Suomeen ja Aalto-yliopistossa mielenkiintoiselta vaikutti erityisesti energia- ja ympäristötekniikka.  Kansainvälisyys on ollut minulle tärkeää ja tulevaisuudessa ura ulkomailla kiinnostaa.

Parhaimpia muistoja opinnoistani ovat olleet yritysvierailut eli excursiot. Niiden kautta saa kosketuksen työelämään ja ne tuovat paljon tärkeää lisätietoa alan käytännöistä ja työympäristöistä. Luennoilla opitut asiat konkretisoituvat excursioilla ja tämän jälkeen opiskelumotivaatio kasvaa. Vierailuilla myös ymmärtää, että haastaviakin asioita on syytä opiskella ja kaikelle koulussa opitulle on käyttöä tulevaisuudessa. Työelämässä olevilla on tämän hetken tieto alan näkymistä ja heiltä saa myös arvokkaita vinkkejä siitä, mihin opintoja kannattaa suunnata.

Olemme käyneet excursioilla tutustuen laajasti energia-alaan. Lyhyitä excursioita järjestetään kuukausittain pääkaupunkiseudun alueella ja pidempiä Suomen ja ulkomaan excursioita vuosittain. Mielestäni paras excursiomme on ollut matka Itä-Afrikan Keniaan ja Tansaniaan. Vietimme kolme viikkoa tutustuen Afrikan energia-alan yrityksiin ja näkymiin sekä paikalliseen kulttuuriin. Kehittyvässä Afrikassa kohdataan eri ongelmia kuin meillä Suomessa, koska tuotanto- ja jakeluverkostot ovat vasta kehittymässä ja väkiluku on selkeästi Suomea suurempi.

Oli todella mielenkiintoista päästä tutustumaan paikalliseen geotermisen energian voimalaitokseen ja kuulemaan, miten ympäristöasiat ja luonto huomioidaan myös kehittyvissä maissa. Luonnonpuiston keskellä höyry nousi maasta, kun kirahvit ja seeprat kulkivat laitoksen ohi. Kuulimme myös Afrikan suurimmasta tuulipuistosta, pääsimme katsomaan, kuinka brikettejä valmistetaan maatalousjätteistä sekä vierailimme monissa mielenkiintoisissa yrityksissä kuulemassa heidän toiminnastaan. Matkan aikana ehdimme käydä myös safarilla ja vierailla alkuperäisväestön kylässä.

Ulkomaiset excursiot ovat tärkeitä varsinkin, jos aikoo suunnata kansainvälisille työmarkkinoille. Tulevana syksynä olemme lähdössä tutustumaan Pohjois-Amerikkaan energia-alan uusimpiin innovaatioihin ja kehitykseen.

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5