Vinkkejä tulevaisuuden osaajille Verkosto-messujen rekrytapahtumassa

Mikko Reunanen, Caruna

Puhumassa Mikko Reunanen, Caruna


Energiateollisuus ry, Enersense Oy sekä Tampereen Messut järjestivät sähkö- ja tietoverkkoalan opiskelijoille rekrytointitapahtuman Verkosto-messuilla Tampereella. Tapahtumassa tulevaisuuden osaajat pääsivät tutustumaan energia-alan työnantajiin ja kuulemaan paljon vinkkejä liittyen opiskeluun, työnhakuun ja työelämään.

Enersensen myyntijohtaja Mikko Leskinen arvioi, että kyky navigoida työpaikasta toiseen korostuu tulevaisuudessa. Carunan Mikko Reunanen puolestaan painotti ryhmätyötaitoja: ”Yksi hienoimmista koulussa opituista taidoista on se, että pystyy työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa.”

Puheenvuoroissa kuultiin paljon rohkaisevia sanoja. ”Tarttukaa tilaisuuksiin ja nähkää maailmaa”, kehotti Reunanen. Uusi työpaikka tai koulu voi tuntua jännittävältä, mutta sitä ei kannata pelätä – kukaan ei tiedä kaikkea jo valmiiksi. Työssäkin oppii vielä paljon uutta, ja urapolkuja on monenlaisia. Harva tietää etukäteen, minne päätyy töihin. Energia-alalla rekrytoidaan osaajia monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin.

Kaikilla puhujilla oli sama pääviesti: muutos energia-alalla tapahtuu juuri nyt ja nuorilla on hyvät edellytykset olla tekemässä sitä. Uudella sukupolvella on etulyöntiasema digitalisaatiossa, sillä he ovat kasvaneet laitteiden ja internetin parissa. Dronejen käyttö energia-alan töissä kiinnosti kuulijoita. ”Digitalisaatio lisää alan houkuttavuutta”, Empowerin Eero Törmä analyisoi.

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5