Kunnossapitotyönjohtaja, Proma-Palvelut Oy, Seinäjoki

Jatkoa kunnossapidon osaamiselle

Olin aiemmin kunnossapidon työnjohdon tehtävissä Metsä-Botnialla. Kun Kaskisten tehdas lopetettiin, energia-ala jäi kuitenkin kytemään mieleen. Niinpä päätin hakea, kun huomasin, että Seinäjoelle haettiin kunnossapitotyönjohtajaa. Energia-ala oli entuudestaan tuttu, joten minulla oli valmiiksi töistä jonkinlainen käsitys.

Mitä kuuluu tavalliseen työpäivääsi?

Vastaan tulee vaihtelevia päiviä. Olen mekaanisen puolen kunnossapidon työnjohtaja. Tyypillinen työpäivä alkaa valvomosta, jossa kysellään ongelmat ja katsotaan, mitä muita järjestelmään kirjattuja asioita on. Akuutit ongelmat annetaan verstaalle asentajille tehtäviksi. Työ sisältää siis muun muassa paljon työnjohtoa. Lisäksi koko ajan työllistävät myös seuraavan vuoden revisioon liittyvät tai talvella pienempien projektien asiat. Ykkösasiana on kuitenkin aina se, että laitos käy. Joskus ongelmiin täytyy reagoida viikonloppuna tai kääntyä iltaisin takaisin työpaikalle.

Millainen työyhteisösi on?

Oman osastoni työkaverit ja alaiset ovat kokeneita työntekijöitä. Useat heistä ovat olleet voimalaitoksella alusta asti ja osa on ollut myös rakentamassa Seinäjoen voimalaitosta. Kun työyhteisö on kokenutta, tällaisen nuoren kaverin on helppo kysellä ja työkaverit auttavat mielellään. Työyhteisö on mielestäni paitsi kokenutta ja auttavaista, myös joustavuutta löytyy. Meillä on täällä hyvä porukka, jolla on paljon osaamista laidasta laitaan. Tulevina vuosina tosin on odotettavissa vaihtuvuutta, kun osa jää eläkkeelle. Itse pidän hyvänä sitä, että saan oppia kunnossapidon johtamista ennen kuin vanhat lähtevät, eikä vaihtoa tehdä lennossa.

Mitä työnantajassasi arvostat erityisesti?

Itselleni on ollut tärkeätä pitkäaikainen työpaikka. Aiemmin olen kokenut yt-neuvotteluja ja jopa tehtaan lopettamisen. Nyt arvostan pitkäjänteistä työtä, jossa jatkumo korostuu.