Lämmittäjä, Laanilan Voima Oy, Oulu

Oppisopimuksella alan vaihto

Olin aiemmin kuljetusalalla. Sitten rupesi perhettä tulemaan, ja kaipasin säännöllisempää työtä. Reissun päällä saattoi helposti kulua viikkokin. Kun kuulin tuttavien kautta tästä työpaikasta, hain ja pääsin töihin oppisopimuksella lämmittäjäksi. Oppisopimusjakso kesti kolmisen vuotta ja sujui hyvin, vaikka voimalaitospuolella oppisopimuskoulutus oli ammattikoulullakin tuolloin vasta kehitysasteella. Oppimistahan tämä on meillä kaikilla kyllä hautaan asti.

Mitä kuuluu tavalliseen työpäivääsi?

Olen Laanilan Voiman voimalaitoksella töissä lämmittäjän vakanssilla. Tehtäviin kuuluvat muun muassa kenttäkierrokset, tarkastukset ja näytteiden otto. Nykyisin polttoainekuljettimetkin ovat putkisiiloissa, joten työtä tehdään enimmäkseen sisätiloissa. Työ on kolmivuorotyötä.

Millainen työyhteisösi on?

Joka vuorossa on oltava kolme miestä, lämmittäjä ja prosessinhoitaja vastaavat häiriötilanteisiin ja tekevät tarkastuksia, ja ohjaamonhoitaja ohjaa valvomossa. Töitä tehdään tiiviisti myös sähkö- ja automaatiopuolen miesten, laitosmiesten ja polttoainehuoltajan kanssa. Työpaikan henki on hyvä, asiat sujuvat kaikin puolin loistavasti. Yhteiset vapaa-ajan kerhon matkatkin on saatu onnistumaan hienosti.

Mitä työnantajassasi arvostat erityisesti?

Arvostan tuntumaa varmasta työnantajasta. Työpaikassa ei ole epävakautta, mikä on perheenkin kannalta tärkeä asia.