Energia-alalla katse on pitkällä tulevaisuudessa

Energia-alalla työskentelee myös kauppatieteilijöitä

Kuka?

Abdoullah Yousfi

Opiskelee: Vaasan yliopisto, kauppatieteet

Työskentelee: Palveluneuvoja, Vaasan Sähkö   

Kauppatieteiden opiskelijan Abdoullah ”Apo” Yousfin työtehtäviin Vaasan Sähköllä kuuluu muun muassa sopimuksiin liittyvät asiat, kuten sopimuksenhallinta, asiakkaiden neuvontaa sekä laskutus- ja maksuvalvontaa. Kiinnostus energia-alaan on vain syventynyt kahden kesän aikana, Parasta Apon työssä on se, kun hän voi yhdistää kaupalliset opinnot energia-alaan. Hän on kokenut pääaineensa hyödylliseksi tehtävissään ja monet termit, kuten sähköjohdannaiset, ovat opintojen kautta tuttuja.

Vaasan sähköllä on meneillään paljon kiinnostavia investointeja, esimerkiksi sähkökattilan investoinnit ja lämpövaraston laajennus. ”Kun asiakkaalle näkyy vain nykyhetki, yrityksessä katsotaan jo pitkälle tulevaisuuteen” Apo summaa.

Apo rohkaisee tutustumaan ennakkoluulottomasti energiasektorin uramahdollisuuksiin, sillä ilman energiaa emme yksinkertaisesti voi elää ja töitä riittää. Hänen työnsä Vaasan Sähköllä on ihmisläheistä, eikä kyse ole vain numeroiden pyörittelystä, sillä työtä saa tehdä hyvin erilaisten ja eri taustaisten ihmisten kanssa.