Luonteenpiirteet ja vahvuudet ohjailivat kohti opintoja

Kun tietää jokaisen päivän tuovan jotain uutta, töihin lähtee ihan eri asenteella

Kuka?

Rebecka Rajamäki

Opiskelee: Vaasassa Yrkehögskolan Novia, sähkö- ja automaatiotekniikkan insinööri

Työskentelee: Tekninen assistentti, Vaasan Sähköverkko Oy

Mustasaarelainen Rebecka Rajamäki pyrki ennen insinööriopintojaan lääketieteelliseen. Pohdittuaan omia vahvuuksiaan ja luonteenpiirteitään, hän valitsi kuitenkin Yrkehsögskolan Novian sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutuksen. Hän on aina pohtinut, miten laitteet toimivat, mistä on myös nykyisessä työtehtävässä teknisenä assistenttina hyötyä.

Teknisenä assistenttina Rebecka hoitaa monipuolisesti muun muassa uusien sähköliittymien kirjauksia, aurinkopaneelien mittaritilauksia tai saattaa olla puhelimen päässä asiakkaan tai urakoitsijan soittaessa.

Vaasan Sähköverkon missiona on modernimpi sähköverkko. Rebecka on päässyt seuraamaan vierestä yrityksen järjestelmäprojekteja, jonka myötä hän on oppinut paljon uutta. Työkavereilla on valtavan suuri merkitys myös Rebeckan työssä viihtyvyyteen, ja he ovatkin paras asia hänen työssään.

Ihmisillä on usein vääriä käsityksiä verkkoyhtiössä työskentelystä.  ”Esimerkiksi kaverit ovat kyselleet minulta, että voinko tehdä heille sähkösopimukset. En hoida niitä, mutta voin kyllä ohjata asiakaspalveluun” Rebecka kertoo naureskellen. Hänen terveisensä alavalintaa miettiville ovat, että energia-alalla ei tarvitse pelätä, etteikö töitä löytyisi. Insinöörejä tarvitaan aina.