Oma-aloitteisuus poiki työpaikan  

Kesätöihin tullessa sai yllättyä positiivisesti, kun alun perin sovitut sähköasentajaharjoittelijan työt vaihtuivat oman alan töihin jo parin päivän jälkeen

Kuka?  

Santeri Filppu  

Opiskelee: XAMK eli Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu, Mikkelin kampus, sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri 

Työskentelee: Projektityöntekijä, KotkaTec Oy  

Talvella 2021 armeijan jälkeen Santeri Filppu pohti, mitä töitä hakisi, sillä sähköinsinööriopintojen alkamiseen oli vielä reilusti aikaa. Hän päätti soittaa nykyisen Kotka Energian tytäryhtiön eli KotkaTec Oy:n toimitusjohtajalle kysyäkseen, josko heillä olisi avoimia paikkoja. Haastattelun jälkeen Santeri pääsi töihin. ”En nähnyt mitään työpaikkailmoitusta missään. Vähän kuin kävelin töihin sisään, niin kuin ennen vanhaan” Santeri muistelee nauraen.

Ensimmäisen vuoden insinööriopintojen jälkeen Santeri pääsi Kotka Tecille projektityöntekijäksi kesän ajaksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi pieniä sähkösuunnittelutehtäviä ja sähköautojen latauspistekartoituksia taloyhtiöille. Kesätöihin tullessaan Santeri yllättyi positiivisesti: alun perin hän haki sähköasentajaharjoittelijan tehtävään, mutta jo parin päivän päästä hän pääsi hoitamaan insinöörin töitä. ”Tuli nopea ylennys, ja totta kai tämä tukee opiskeluita hyvin”.

Parasta Santerin työssä onkin se, että tehtävät Kotka Tecillä ovat juuri niitä, mitä hän tulee valmistuttuaan tekemään. Myös opintojen ja työn yhdistäminen onnistuu loistavasti, sillä kursseja voi hyväksilukea työsuorituksilla.  

KotkaTec saa Santerilta kehuja, sillä yhteisössä autetaan aina, kun apua tarvitsee. Työporukan kesken vallitsee rento meininki. ”Eikä heti töihin mennessä ole semmoinen olo, että pääsisikö jo pois”, hän naurahtaa. Töiden riittävyys oli Santerille ehdoton kriteeri alavalintaa pohdittaessa. ”Töiden suhteen ei tarvitse huolehtia, kun esimerkiksi sähköautoilukin yleistyy koko ajan. Tämä tietää vain lisää töitä insinööreille”, hän päättää.