Sähköverkojen suunnittelussa on tekemisen meininki

Tampereelta Savoon veti loistava työmahdollisuus ja kauniit maisemat

Kuka?

Joel Kari

Koulutus: Tampereen teknillinen yliopisto, Sähkötekniikan diplomi-insinööri

Työskentelee: Sähköverkon yleissuunnittelun palveluvastaava, Savon Voima

Joel Karille oli jo nuoresta asti selkeä suunnitelma päästä opinnoissa pitkälle ja alalle, joka on tärkeässä roolissa yhteiskunnassa. Hän nauttii haasteista ja kriittisestä ajattelusta. Nämä kriteerit täytti sähköala, johon Joel sai ensikosketuksen yläasteella aloille tutustuessa. Sähköasentajan opintojen jälkeen tie vei sähköinsinööriksi ja myöhemmin hän on valmistunut sähkötekniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta. Nyt hän on toiminut vuoden ajan sähköverkon yleissuunnittelun palveluvastaavana Savon Voimalla.

Joel vastaa sähköverkon yleissuunnittelusta, mikä tarkoittaa sähköverkkojen kehittämistä, mukaan lukien huolehtiminen verkon pitkän aikavälin suunnitelmassa pysymisessä. Savon Voiman Verkon Investointiohjelman suunnittelu ja toteuttaminen on Joelin tämän hetken isoin projekti. Se tarkoittaa säävarman sähköverkon toteutuksen suunnittelua, eli sitä miten kokonaisuutta rakennetaan. Säävarma sähköverkko tarkoittaa esimerkiksi johtojen sijoittamista maan alle tai teiden varsille, jotta ne toimisivat mahdollisimman hyvin kaikissa sääolosuhteissa.

Savon Voimalla Joel viihtyy hyvin: tunnelma on työyhteisössä rento ja hän pääsi suoraan käytännön työtehtäviin. ”Siinä oppii parhaiten, kun on hyvä tekemisen meininki”, Joel kuvailee. Joel ei itse ole Savosta päin kotoisin ja kehuu Kuopion järvimaisemia. Savon Voiman Innovatiivisista hankkeista hän nostaa esiin sähköverkkojen kehitystyön sellaiseksi, että mahdollistetaan vaikkapa sähköautojen latauspalvelujen parantaminen kasvavalle sähköiselle liikenteelle tai uusiutuvan energiantuotannon liittäminen verkkoon.

Moni ei ymmärrä, kuinka merkittäviä asioita energia-alalla tehdään mutkattoman elämän takaamiseksi. Toimintaa täytyy ylläpitää ja kehittää jatkuvasti. Hän haluaa painottaa muille alan infrastruktuurin tärkeyttä ja jatkuvaa muutosta.