Työn myötä energia-ala tutuksi

Energia-alalla työskentelee myös muita kuin insinöörejä

Kuka?

Emilia Toivanen

Opiskelee: Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö, kauppatieteet

Työskentelee: Markkinoinnin harjoittelija, Pori Energia

Toista kesää Pori Energialla työskentelevä Emilia Toivanen kertoo nauraen, ettei tiennyt mitään energia-alasta ennen työskentelyään Pori Energialla. ”En tiennyt tai ymmärtänyt alasta mitään. ”Tiesin ainoastaan, että tuossa on tuo voimalaitos”, hän viittaa päällään Aittaluodon voimalaitoksen suuntaan. ” Työn kautta ymmärrys toimialasta on laajentunut, vaikka teknisen sanaston kanssa hän kohtaa haasteita päivittäin. ”Pitää olla tarkka, että asiat menevät juuri oikein, eikä sinne päin” hän kuvailee.

Kesällä 2021 Emilia toimi Pori Energialla viestinnän kesätöissä, ja kesä 2022 kuluu markkinoinnin harjoittelijana. Hän tekee sisällöntuotantoa eri kanaviin, kehittää verkkosivuja, tuottaa uutiskirjettä, hoitaa sponsorointiin liittyviä asioita ja on tapahtumissa mukana ja vastaa sosiaalisen median sisällöntuotannon suunnittelusta. Pori Energia otti käyttöön uuden markkinoinnin automaatiotyökalun, jonka järjestelmärakennuksen parissa Emilia myös työskentelee.

Emilia nimeää työn parhaaksi puoleksi sen laaja-alaisuuden. ”Pori Energialla on paljon uutta meneillään, kuten uusi markkinoinnin automaatiotyökalu”, hän kertoo viitaten työtehtäväänsä automaatiotyökalun käyttöönottoon. Monet energiayrityksen sisällä tapahtuvat asiat eivät näy tavalliselle kuluttajalle mitenkään, eikä Emilialle ole vierasta sekään, etteivät ihmiset tiedä, mitä Porin Energialla tapahtuu. Hän selventääkin, ettei Pori Energia hoida sähkönmyyntisopimuksia, vaan vastaa sähkönjakelusta ympärivuorokautisesti ja tuottaa kaukolämpöä, kaukojäähdytystä koteihin, taloyhtiöille ja yrityksille. Näiden lisäksi Pori Energia tuottaa olosuhdepalveluita, teollisuuden energiapalveluita ja tuulivoimapalveluita.

Emilia kannustaa kaikkia ottamaan aikaa sen pohtimiseen, mitä tulevaisuudessa haluaa tehdä, eikä kuunnella ulkopuolista painostusta. Avoin mieli kannattaa kuitenkin olla. ”itse löysin Pori Energian ihan sattumalta netistä”, Emilia kertoo.