Viestijä suunnittelee sisällöt helposti lähestyttäviksi

Energia-alan monimutkaisetkin termit ja konseptit taipuvat viestintäharjoittelijan käsittelemänä helposti ymmärrettävään muotoon.

Kuka: Ida-Maria Juhola

Töissä: Turku Energialla viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana

Turku Energialla harjoittelussa oleva Ida-Maria työskentelee viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana. Hän valmistui juuri Porvoon Haaga-Heliasta, jossa hän opiskeli myyntiä ja visuaalista markkinointia, ja paikka on hänelle ensimmäinen opiskelujen jälkeinen kokemus oman alan työstä. Harjoittelu Turku Energialla oli Ida-Marialle myös ensimmäinen kosketus energia-alaan: ”Minulla ei ollut aiempaa kokemusta alasta, mutta päätin loikata tuntemattomaan”, Ida-Maria kertoo. Sukellus uuteen kannatti, sillä Ida-Maria kertoo kerryttäneensä reilusti kokemusta ja uusia oppeja niin energia-alasta kuin viestinnästä ja markkinoinnista.

Ida-Marian tehtävänkuva on monipuolinen: ”Kuulun kahteen eri tiimiin, joihin työtehtäväni jakautuvat”, hän kertoo. Viestinnän tiimissä Ida-Marian tehtäviin kuuluu erityisesti sosiaalisen median sisällöntuotanto sekä sisäinen viestintä. Markkinoinnin tiimissä työssä painottuu tapahtumien suunnittelu. ”Näiden lisäksi teen taittotyötä, kuten visuaalisia kuvituksia, joka on yksi lempitehtävistäni”, Ida-Maria kuvailee. Parasta Ida-Marian mukaan työssä on se, että hän pääsee oppimaan uutta ja jakamaan oppimaansa. ”Sisältöjen suunnittelussa mietin, että kun opettelen nyt itse asiat, voin viestiä niistä ulospäin hyvin muille, jotka haluavat oppia niistä”, hän kertoo. ”Haluan kertoa asiat mahdollisimman selkokielisesti, jotta ala ja energia-asiat olisivat helposti lähestyttäviä kaikille”, Ida-Maria kuvailee lähestymistapaansa.

Ida-Maria kertoo, että hän kiinnostui Turku Energian harjoittelupaikasta, koska yritys vaikutti mielenkiintoiselta ja hänen omiin arvoihinsa sopivalta. Työssä tämä on vahvistunut, Ida-Maria on päässyt oppimaan paljon uutta niin energia-alasta kuin Turku Energiasta yrityksenä. ”Aluksi olin yllättynyt siitä, kuinka paljon erilaisia tehtäviä työhön sisältyy”, hän kuvailee, ”Ulkopuoliselle Turku Energia näyttäytyy lähinnä sähkön myyjänä, mutta sen toiminta on paljon laajempaa”. Ensimmäiset harjoittelukuukaudet kuluivat perehtyessä, ja Ida-Maria kertoo, että oppii työssään yhä joka päivä jotain uutta. Harjoittelun myötä hänen kiinnostuksensa energia-alaan on lisääntynyt, ja ala kiinnostaa häntä myös mahdollisena tulevaisuuden työpaikkana. ”Tuntuu, että minulla olisi vielä paljon opittavaa, ja haluaisinkin jatkaa sitä tulevaisuudessa”, Ida-Maria summaa.