Kesätyön kautta tulevaisuuden työntekijäksi?

Ken Nylander Ja Niinna Tiittanen

22-vuotias Ken opiskelee kauppatiedettä Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja 22-vuotias Niina yhteiskuntamaantiedettä sekä kauppatieteitä Itä-Suomen yliopistossa. Yhteiskuntamaantieteessä käsitellään muun muassa ympäristöasioita, ja Niina on myös opintojensa puolesta kiinnostunut energia-alasta. Kuva: Niina Tiittanen


Niina Tiittanen ja Ken Nylander ovat Helenissä kesätöissä energianeuvojina - Niina on Helenissä töissä ensimmäistä kesää, mutta Kenille kesä on jo toinen.

Ennen Helenille tuloa Ken kuvailee pitäneensä Heleniä hieman jähmeänä yrityksenä, mutta viime kesätyökokemuksen jälkeen hänen mielikuvansa Helenistä on muuttunut. Kenin mukaan Helenissä on rento ja hyvä ilmapiiri sekä vahva yhdessä tekemisen meininki. Niina taas kertoo, että ennen Helenille tuloa hänellä oli Helenistä kuva vastuullisena toimijana, joka vahvistui kun hän aloitti Helenissä: "Minusta tuntuu, että Helenissä ollaan aallonharjalla useissa asioissa, esimerkiksi uusiutuvien luonnonvarojen suhteen", hän sanoo.

Niinan ja Kenin työtehtävät sisältävä asiakkaiden neuvomista puhelimitse, ja siihen voi sisältyä esimerkiksi asiakkaiden ongelmien ratkaisemista, sopimusten tekemistä ja energiakäytössä neuvomista. "Asiakkaan ongelmaan ei kuitenkaan välttämättä aina tiedä ratkaisua heti puhelimessa. Silloin asiakkaalle voi sanoa, että asia selvitetään ja siihen palataan mahdollisimman pian. Asiakas ei yleensä hermostu siitä, jos vastausta ei heti tiedä, vaan siitä, jos asiaa ei ollenkaan lähdetä selvittämään", pohtii Ken.

Niina kertoo kiinnittäneensä kesätyöntekijöiden perehdytyksessä huomiota siihen, että siellä oli erityisesti nuoria heleniläisiä kertomassa uusille työntekijöille Helenistä. "On innostava ajatus, että jotkut nuoret ovat ehkä päässeet omaa koulutusta vastaavaan työhön oman kesätyönsä kautta. Minusta tuntuu, että Helen kasvattaa kesätyöntekijöistä mielellään tulevaisuuden työntekijöitä", hän sanoo.

Ken Nylander ja Niina Tiittanen, Helenin kesätyöntekijöitä

Kuva: Annika Lehto


Teksti: Suvi Jokelainen

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5