Kesätyö-, TET- ja harjoittelupaikat

Suunnitteletko tulevaisuuttasi: millainen koulutus johtaisi kiinnostavalle alalle, kiinnostaviin tehtäviin? Kesätyöt ja harjoittelut ovat oiva tapa tutustua alan mielenkiintoisiin töihin.

Kesätyöpaikat, TET- ja harjoittelujaksot energisessä maailmassa!

Energia-alalta löytyy tuhansia kesätyö- ja harjoittelupaikkoja ympäri Suomen! Voit hankkia työkokemusta esimerkiksi voimalaitoksissa, asennustehtävissä tai vaikkapa toimistotöissä. Alan yritykset ovat vakaita työllistäjiä, ja esimerkiksi koronakesänä 2020 kesätyöpaikkojen määrä ei juurikaan laskenut aiempiin vuosiin verrattuna.  

Kesätyöpaikkojen lisäksi energia-ala on mukana yläasteikäisten nuorten työelämään tutustumisessa – TET-harjoittelussa. Energia-ala tarjoaa erilaisia paikkoja työelämään tutustumiseen, omien taitojen näyttämiseen ja uuden oppimiseen. TET-jakso on erinomainen tilaisuus nähdä oikeaa työelämää sekä hankkia hyviä kokemuksia ja hyödyntää opittuja asioita. Energia-TET löytyy Tetjakso-sivustolta.

Ei ole ennenkuulumatonta, että nuori on löytänyt oman toiveammattinsa koetun kesätyöpaikan, TET- tai harjoittelujakson myötä, joten käytä tilaisuus hyväksesi! 

Katso, mitä energia-ala voi tarjota sinulle, joka olet kiinnostunut kesätyöpaikka-, TET- tai harjoittelujaksosta energisessä maailmassa! 

Energia-alan kesätyöpaikat, harjoittelu- ja TET-jaksot löytyvät suoraan yritysten kautta 

Energia-alan yrityksia

Kesätyöntekijöiden työelämätaidot-peli 

Lataa alta pelin aineistot, kuten pelialusta ja ohjeet sekä kysymykset. Tulosta ne A4-paperille, leikkaa mm. kysymykset lapuiksi ja nauti pelistä! 

Lataa pelialusta 

Pelialusta (näyttö-pdf) 
Pelialusta (paino-pdf) 

Lataa ohjeet ja kysymykset 

Ohjeet ja kysymykset V1 (valkoinen tausta/näyttö-pdf) 
Ohjeet ja kysymykset V1 (valkoinen tausta/paino-pdf) 
Ohjeet ja kysymykset V2 (värillinen tausta/näyttö-pdf) 
Ohjeet ja kysymykset V2 (värillinen tausta/paino-pdf)