Kahden viikon työharjoittelu poiki kesätyön useaksi vuodeksi

”Alussa tein helpompia toimistohommia ja siitä ovat tehtävät kehittyneet ja olen saanut enemmän vastuuta”

Työnimike: Hallinnon kesäharjoittelija

Koulutus: International business, Lundin yliopisto (Ruotsi)

Laura Lappalainen aloitti Pori Energialla 2014 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa ja nyt on menossa kolmas kesä kokopäivätöissä. Hän kuvailee Pori Energiaa upeaksi työpaikaksi ja on siksi halunnut palata joka vuosi kesätöihin. ”Alussa tein helpompia toimistohommia ja siitä ovat tehtävät kehittyneet ja olen saanut enemmän vastuuta”, hän kertoo.

Tänä kesänä vuorossa on hallinnon kesäharjoittelijana työskentely. ”Käytännössä hoidan hallinnon assistenttitehtäviä: matkavarauksia, kokousvarauksia ja tapahtumien järjestämistä”, hän listaa. SuomiAreena- ja Pori Jazz -viikkoon liittyy monenlaisia tehtäviä, kun Pori Energialla on torilla oma esittelypiste. Laura auttaa myös viestinnässä ja markkinoinnissa – hän muun muassa kirjoittaa henkilöstölehteen ja laatii viikkotiedotteita. Moni koulussa opittu teoria on konkretisoitunut työelämässä.

”Koko ajan tulee uusia opittavia asioita, mikä on hienoa”, Laura tuumii. Viime vuonna Pori Energia uudisti brändiään ja Laurakin pääsi olemaan projektissa mukana. Parasta työssä onkin hänen mielestään tehtävien vaihtelevuus ja monipuolisuus. ”Ylipäätään energia-alalta löytyy paljon erilaisia työtehtäviä. Ei tarvitse edes välttämättä opiskella teknistä alaa”, Lappalainen toteaa. Hänellä on kaksi vuotta opintoja jäljellä Lundin yliopistossa ja hän aikoo jatkaa maisterivaiheeseen kauppatieteissä.