Edistämässä energiayhtiön työhyvinvointia

”Itse näen päivittäistä työtä vain täällä toimistolla, mutta iso osa työtekijöistä tekee töitä ihan erilaisissa olosuhteissa, kuten voimalaitoksilla”

Koulutus: Tampereen yliopisto, kasvatustieteen kandidaatti

Työnimike: Hallinnon harjoittelija

Heli Halonen on kesätöissä hallintoharjoittelijana Lahti Energialla. Heti kesän alussa hän pääsi mukaan hr-työryhmiin, joihin osallistui työntekijöitä eri yksiköistä. Hän teki esityksiä työhyvinvoinnin kehittämiseen liittyvistä asioista. Heinäkuussa hän tuuraa hr-assistenttia, ja hoitaa esimerkiksi työajanseurantaan ja henkilöstöetuihin liittyviä tehtäviä.

Haasteena hallinnon tehtävissä on miettiä asioita eri yksikköjen näkökulmista. ”Itse näen päivittäistä työtä vain täällä toimistolla, mutta iso osa työtekijöistä tekee töitä ihan erilaisissa olosuhteissa, kuten voimalaitoksilla”, hän pohtii.

Heli on aikaisemmin työskennellyt henkilöstöpalvelualan yrityksessä, joten rekrytointiprosessit olivat hänelle tuttuja. ”Halusin laajentaa osaamista ja hain paikkaan, jossa pääsee näkemään henkilöstöhallinnon toisesta näkökulmasta”, hän kertoo. Heli opiskelee sivuaineena henkilöstöjohtamista ja työhyvinvointia ja kokee, että erityisesti näistä opinnoista on ollut paljon hyötyä kesätöissä.

”Olen päässyt kokemaan paljon ja mielipiteitäni on kuunneltu. Kannattaa uskaltaa hakea energia-alalle, vaikka ei ole insinööri”, hän kehottaa. Heli kertoo tulleensa alalle ilman ennakkoluuloja ja oppineensa siksi paljon. Syksyllä häntä odottaa gradun kirjoittaminen Lahti Energialle.