Assistentit monessa mukana

"On kivaa, kun meihin luotetaan ja annetaan vastuuta. Täällä on todella kannustava ilmapiiri”

Taloushallinnon assistentti Milla Seppänen (vas) opiskelee Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä. HR-assistentti Reetta Ruuhela (oik) opiskelee Haaga-Heliassa myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi.

Milla Seppänen ja Reetta Ruuhela ovat molemmat ensimmäistä kesää Omexomilla töissä, Reetta hr-assistenttina ja Milla taloushallinnon puolella. Kummallakin on monipuolinen työnkuva. Milla auttaa pääasiassa ostolaskuissa ja käsittelee työntekijöiden tuntikirjauksia. Reetta päivittää tietoja eri järjestelmiin ja auttaa myös laskujen kanssa.

Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että parasta heidän työssään on työtehtävien vaihtelevuus. Kahta samanlaista päivää ei ole ollut, ja he voivat suunnitella itsenäisesti, miten ja missä järjestyksessä työnsä tekevät.

”On kivaa, kun meihin luotetaan ja annetaan vastuuta. Täällä on todella kannustava ilmapiiri”, Reetta jatkaa. Kesän aikana on luvassa myös tutustuminen Omexomin toiseen toimipisteeseen. ”Vierailu on tosi hyvä idea, kun siellä näkee eri työympäristön lisäksi varmasti ihmisiä, joiden nimiä on tullut vastaan”, Reetta kommentoi.

Alaa harkitseville Reetta haluaa sanoa, että kannattaa hakea, sillä energia-ala ei ole hiipumassa mihinkään. ”Työpaikkoja on myös tulevaisuudessa tarjolla – tehtävät muuttuvat, mutta työt eivät lopu”, hän pohtii. Monenlaisia osaajia tarvitaan. ”Lukiossa suuri osa fysiikkaa opiskelevista halusi lääkäriksi, erityisesti tytöt, ja sivuutti muut alat. Kaikki vaihtoehdot kannattaa pitää avoinna ja tutkia, mihin kaikkeen omia taitoja voisi hyödyntää”, kannustaa Milla.