Aurinkoenergian sanansaattaja energiamurroksen keskiössä

"Energia-alassa koukuttavinta on se, että se on todella laaja ja mahdollistaa monipuoliset työtehtävät"

Työnimike: Tuotepäällikkö, asuinkiinteistöjen aurinkosähköjärjestelmät ja sähkövarastot

Koulutustausta: Rakennus- ja energiatekniikan DI

Krista Jaatinen on aikaisemmin työskennellyt rakennusalalla. Kuitenkin jo opiskeluiden aikana hän pohti, että energia-asioiden tulisi olla suuremmassa roolissa rakentamisessa. Tämä mielessään hän päätyi onnekkaiden sattumien kautta töihin uusiutuvan energian pariin.

Jaatinen työskentelee Helen Oy:llä aurinkosähköjärjestelmien tuotehallinnan parissa, eli hän hoitaa monenlaisia kotitalouksien ja taloyhtiöiden aurinkopaneeleihin ja sähkövarastoihin liittyviä asioita sekä toimii useiden eri sidosryhmien, kuten hankinnan ja tuotekehityksen kanssa yhteistyössä. Myynnin ja markkinoinnin kanssa hän pohtii, miten tuotteita ja markkinointia voisi kehittää. Lisäksi hän käy kertomassa aurinkosähköstä ja sen merkityksestä eri tilaisuuksissa. Aikaisemmin hän oli rakennuttajana ja projektipäällikkönä muun muassa aurinkovoimalaprojekteissa.

Työyhteisössä on Kristan mielestä erittäin innostavaa tehdä töitä. Hän kehuu ympärillään olevan asiantuntevaa ja innovatiivista porukkaa. ”Energia-alassa koukuttavinta on se, että se on todella laaja ja mahdollistaa monipuoliset työtehtävät. Ala näkyy jokaisen arjessa: kuinka asuu, kierrättää tai syö – nämä liittyvät kaikki jollain tavalla energiaan”, Jaatinen jatkaa.

Kristaa kiinnostaa muutosvaihe energia-alalla, kun uutta liiketoimintaa rakentuu koko ajan. Hän pohtii, mikä on tavallisen kansalaisen rooli energian tuotannossa tulevaisuudessa: kuinka paljon on mahdollista olla omavarainen ja kuinka paljon edes halutaan ottaa vastuuta.