Lääkis vaihtui tekniikan alan opintoihin

Annmarie Oksa on tänä kesänä ensimmäistä kertaa Fennovoimalla töissä. Hänen tiiminsä tekee viranomaisviestintää

Työnimike: Summer trainee, Nuclear safety development -yksikössä

Koulutustausta: opiskelee Aalto yliopistossa energia- ja ympäristötekniikkaa

Annmarie Oksa on tänä kesänä ensimmäistä kertaa Fennovoimalla töissä. Hänen tiiminsä tekee viranomaisviestintää. Säteilyturvakeskus on viranomainen, joka tarkastaa Fennovoiman dokumentteja. Tällä hetkellä yritys odottaa lupaa voimalan rakentamisen aloittamiseen. ”Minun tehtäväni on hallinnoida dokumentteja, eli esimerkiksi tallentaa niitä järjestelmäämme. Teen myös muita juttuja, kuten olen mukana yhdessä intraprojektissa”, Oksa kertoo. Parasta työssä on työkaverit ja yhteisö.

Annmarie luki lukiossa pitkää matikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa – hänellä oli ajatuksena hakeutua lääkäriksi. Yhteishaussa hän oli jo merkinnyt hakevansa lääketieteelliseen, kun tajusi haluavansa enemmän jotain muuta: häntä kiinnostikin enemmän joku teknisen alan tutkinto. ”Sain idean Aallossa opiskelevalta kaveriltani hakea sinne. Vielä viimeisenä päivänä ennen yhteishaun umpeutumista pohdin kahden linjan välillä – en osannut päättää, joten loppujen lopuksi valitsin sen, missä on kivemman väriset haalarit! En ole katunut päätöstäni päivääkään, sillä energia-asiat ovat nyt pinnalla.”

Tulevaisuudessa hän tahtoisi kehittyä spesialistiksi tai konsultiksi esimerkiksi ympäristöasioissa. ”Otin yhteyttä meidän ympäristöyksikön päällikköön, jotta hän voisi kertoa lisää työstään. Olen työelämässä oppinut, että samalla tutkintotaustalla voi tehdä monenlaista työtä”, Annmarie toteaa.