Sähköasentajasta projektivastaavaksi

"Ala on monipuolinen, hommia on laidasta laitaan. Kaiken tyyppisille ihmisille ja tekijöille löytyy täältä paikka"

Työnimike: Projektivastaava, sähköasema- ja voimajohtorakennuttaminen

Koulutus: Sähköasentaja (Tredu), sähkövoimatekniikan insinööri (TAMK), diplomi-insinööri (Tampereen yliopisto)

Santeri Hirvonen on toiminut useammissa eri työtehtävissä Elenialla, tällä hetkellä projektivastaavana. Hänen työnsä sisältö vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Alkuvuodesta hankkeet lähtevät käyntiin, jolloin hän palaveeraa urakoitsijoiden kanssa ja käy suunnitelmia läpi kuntien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Kesällä rakennetaan, ja silloin vuorossa ovat työmaatarkastukset. Syksyllä ja talvella projektit viedään loppuun, ja siihen liittyvät omat rutiininsa. Kaikissa projektien vaiheissa tarvitaan monenlaisia tekijöitä. ”Ala on monipuolinen, hommia on laidasta laitaan. Kaiken tyyppisille ihmisille ja tekijöille löytyy täältä paikka”, Santeri kannustaa.

Projektivastaavan työssä yllätyksenä tuli aluksi se, miten itsenäistä ja oma-aloitteista työ on. Parasta töissä on ollut uuden oppiminen ja jatkuva itsensä kehittäminen. Hän mainitsee myös käytännön tekemisen, sillä hän viihtyy työmailla.

”Sähköala ja käsillä tekeminen on kiinnostanut minua alusta asti, joten opiskelin siitä ammatin. Sitten halusin aina vain oppia enemmän ja opiskella alaa pidemmälle ja pidemmälle”. Sähköasentajan koulutuksesta ja käytännön työkokemuksesta on hänelle paljon hyötyä nykyisessäkin työssä, sillä hän ymmärtää minkälaisiin asioihin on oleellista kiinnittää huomiota, liittyen muun muassa rakentamisen laatuun ja työturvallisuuteen työmailla.