Yritysvastuupäällikkö innostuu ilmastonmuutokseen vaikuttamisesta

Pirjo Jantunen on aloittanut Helenillä kesätöissä ympäristöprojektissa - matkan varrella on ollut erilaisia työtehtäviä

Koulutus: Opiskellut kestävää kehitystä ja kauppatieteiden maisteriksi.

Työnimike: Yritysvastuupäällikkö

Pirjo Jantunen on aikanaan aloittanut Helenillä kesätöissä ympäristöprojektissa. Hän kertoo päätyneensä energia-alalle puolivahingossa, mutta olevansa valintaansa tyytyväinen.

Nyt Pirjo tekee esimerkiksi strategian taustatyötä, osallistuu viestintämateriaalien suunnitteluun, on mukana tilaisuuksien järjestämisessä ja usein myös esiintyy niissä. Helenissä hän tekee työtä sen puolesta, että vastuullisuusasioiden tärkeys ymmärrettäisiin vielä paremmin.

Jantunen toteaa, että ilmastonmuutos ratkaistaan energia-alalla. Siinä riittää tekemistä ja se on hänen mielestään todella innostavaa. ”On hienoa nähdä, kun voidaan saada moderni energia kaikkien saataville myös kehittyvissä maissa ja kuinka paljon se parantaa elämänlaatua. Esimerkiksi opiskelu on paljon helpompaa, jos huoneessa on valo. Pienellä aurinkopaneelilla katossa voi olla valtavan iso vaikutus ihmisen elämään.”

Pirjo pääsee Helenillä itse vaikuttamaan työtehtäviinsä todella paljon. Hän soveltaa kykyjään ja saa tehdä kiinnostavia asioita. ”Helenillä on mielestäni tekemisen meininki ja asioita viedään jatkuvasti eteenpäin.” Pirjo iloitsee.