Työssä oppien verkostoasentajaksi

Verkostoasentaja Eero Rantanen

Eero Rantanen

 

Työnimike: Verkostoasentaja

Koulutustausta: Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Novida ammattiopisto

Eero Rantanen ja Oskari Vainio aloittivat verkostoasentajan työt Sallila Sähköasennuksella talvella 2017 opintoihin kuuluvalla työssäoppimisella. Viimeiset osat tutkinnostaan he suorittivat oppisopimuksella Sallilassa.

Eero ja Oskari opiskelivat asentajiksi Loimaalla. ”Peruskoulun jälkeen emme oikeastaan vielä tienneet mitä menisimme opiskelemaan, mutta jostain se ajatus tuli, että verkostoasentaja kuulostaa hyvältä”, molemmat pohtivat. He kertovat, että pohja työlle saadaan koulussa, kun opitaan perusasiat ja käytännön taidot sitten työelämässä. ”Koulussa verkostopuolta ja maakaapelointia käytiin vain vähän läpi ensimmäisenä vuonna, olemme oppineet oikeastaan kaiken täällä työssä”, kertoo Eero.

Verkostoasentaja Oskari Vainio

Oskari Vainio

Normaali työpäivä alkaa aamulla toimistolta ja siitä asennustehtävät vievät eri puolille Huittista. Asentajat tekevät paljon maakaapelointia, mutta monipuolisesti myös muita töitä vuodenajasta riippuen. Usein Eero ja Oskari tekevät linjatöitä ja kaapelinäyttöjä, eli asiakkaan pyynnöstä tutkitaan, missä kaapelia menee maan alla. Näin estetään se, että joku kaivaessa osuu kaapeliin vahingossa.

Eero ja Oskari saivat hyvää kokemusta ulkona tehtävistä korjaustöistä, kun Aapeli-myrsky riepotteli puita ja sähkölinjoja tammikuussa. ”Ulkotyö on aina mukavaa, myös talvella!” he toteavat yksimielisesti. Eeron ja Oskarin mukaan verkostoasentajan työhön kannattaa tähdätä, jos tykkää olla ulkona ja isompien johtojen ja jännitteiden kanssa työskentely kiinnostaa, ja töitä alalla riittää. Vastavalmistuneet ammattilaiset ovat viihtyneet asentajan työssä ja aikovat jatkaa samaa rataa.

 • Energiamaailma.fi

  Energiateollisuus ry
  Eteläranta 10
  FI-00130 Helsinki
  Puhelin: 09 530 520
  Y-tunnus: 1924697-5