Palveluneuvoja

energianeuvoja

Kuka olet: Carola Thesslund
Ikä: 22 vuotta
Ammatti: Palveluneuvoja
Työpaikka: Vattenfall Oy

Mielimusiikkisi: Olen kaikkiruokainen musiikin suhteen, mutta rokahtavampi/raskaampi musiikki vetoaa enemmän.
Suosikkielokuva:Elokuva, mistä olen aina pitänyt, on Pretty Woman.

Koulutus: Olen pohjakoulutukseltani ylioppilas ja tarkoituksena on hakeutua jatkokoulutukseen kaupalliselle alalle.

Tärkeimmät työtehtävät: Asiakaspuheluiden vastaanottaminen molemmilla kotimaisilla kielillä. Asiakaspuhelu voi koskea asiakkaan sähkölaskutusta: asiakas voi pyytää esim. selvennystä siihen miten hänen käyttämänsä energia laskutetaan tai muuttaa laskutusrytmiä tai laskutusosoitetta.

Puhelu voi koskea asiakkaan sähkösopimusta: asiakas voi tehdä tai päättää sähkösopimuksen muuttaessaan asunnosta toiseen. Asiakas voi myös pyytää sähkötarjousta, kysellä sen hetkisestä sähkön hinnasta jne.

Asiakas voi olla rakentamassa vaikkapa omakotitaloa ja tilata "sähköt" taloonsa. Tällöin asiakas tilaa itse sähkömittarin ja sen asennuksen sekä kytkennän Vattenfallin sähköverkkoon. Puhelu voi koskea myös sähkömittarin lukeman ilmoitusta.

Työn hyvät puolet: Energia-ala on laaja. Asiakaspuhelut ja käsiteltävät asiat liikkuvat laidasta laitaan. Mikään puhelu tai käsiteltävä asia ei ole samanlainen ja sen takia työ tarjoaa paljon vaihtelua ja haasteita ja samalla oppii aina jotain uutta. Haasteet taas motivoivat tekemään parempaa tulosta. Työn hyviin puoliin kuuluu myös se että on tekemisissä paljon erilaisten ihmisten ja tapausten kanssa.

Mitä erityisen haasteellista työssäsi on: Työstä tekee haasteellisen juuri se, että  energia-ala on niin laaja. Palveluneuvojana on sisäistettävä energia-alan monta eri osiota jotta pystyy palvelemaan asiakasta mallikkaasti. Sisäistettävän tiedon määrä tuntuu aluksi valtavalta ja käsiteltävät asiat voivat olla monimutkaisia. Tosin haasteet taas motivoivat parempaan suoritukseen.

Millaisena pidät palkkaasi: Kilpailukykyisenä.
Tulevaisuuden näkymät: Uskon että ala tarjoaa työmahdollisuuksia pitkälle tulevaisuuteenkin, mikäli vain haluaa. Energia-ala on pysyvä. Kaikilla on samat mahdollisuudet saavuttaa omat tavoitteensa, tekniikkaa kehittyy koko ajan ja tarjoaa paremmat työvälineet. Muutoksen yhteydessä sitä oppii aina uutta ja työn ohessa kouluttautuu. Eli minun näkemykseni on se, että kaikkeen on mahdollisuus, jos vain on valmis tekemään työtä sen eteen.

Motto: Elä elämääsi ja nauti joka hetkestä!

Elina, Palveluneuvoja

palveluneuvoja

Neuvontaa ja vuorovaikutusta

Elina työskentelee palveluneuvojana asiakaspalvelun sopimustoiminnoissa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu asiakkaiden neuvonta sähköasioissa puhelimitse sekä sähköisten kanavien kautta.

Lisäksi Elina vastaa Vantaan Energian asiakaspalautteiden käsittelystä ja tallentamisesta.

-Tarvitsen työssäni hyviä ihmissuhdetaitoja, sillä olen paljon vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa ja työssäni pitää osata toimia eri tilanteissa sen vaatimalla tavalla, kertoo Elina. Tärkeää on myös nopea reagoiminen ja päätöksen tekeminen.

Mukavaa asiakaspalvelijan työssä on ihmisten kanssa työskentely ja monipuoliset työpäivät.

Elina viihtyy Vantaan Energialla hyvin, - On mukava tulla töihin, kivat työkaverit ja yhdessä toimiminen tekevät työskentelystä mielekästä.

Myös vapaa-aikanaan Elina on sosiaalinen ja harrastaa erilaisia urheilulajeja sekä viettää aikaa ystäviensä kanssa.

Asiakaspalvelijaksi sähkön myyntiin!
http://www.ammattinetti.fi/web/guest/ammatit

Energianeuvojaksi! Lue lisää!
http://www.ammattinetti.fi/web/guest/ammatit

Muita palvelun ammattilaisia:

 • asiakaspalvelupäällikkö
 • tiiminvetäjä
 • asiakaspalvelusihteeri
 • perintäneuvoja
 • asiakaspalveluteknikko

 • Koulutus Suomessa kartalla

  Tutustu energia-alan koulutukseen Suomen kartalla. Kartalta löydät oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteystiedot.

 • Miksi opiskella
  energiatekniikkaa
  yliopistossa?

  Aalto yliopiston opiskelijat kertovat,
  miksi kannattaa opiskella energiatekniikkaa ja
  mitä odotuksia heillä on työelämältä.

  Lue lisää